Kalendern visar just nu dina standardturer.
Ingen kontakt med server
= tillgänglig leveransdag
Ingen kontakt med server
Valt prisdatum
Tillgängliga dagar
It appears that your browser has cookies disabled.
The website requires your browser to enable cookies in order to login.
Please enable cookies and reload this page.
It appears that your browser has JavaScript disabled.
This Website requires your browser to be JavaScript enabled.
Please enable JavaScript and reload this page.
Serveras med riven getost och spenat samt kycklingvinägrett på brynt smör och rödbetor.
Ingredienser
Kycklinglår
1.5 kg kycklinglårfilé
2 klyftor vitlök
1 knippe persilja
Rödbetor
1.2 kg rödbetor
500 g grovt salt
Kycklingvinägrett
2 st schalottenlökar
1 st vitlöksklyfta
2 kvistar timjan
1.5 dl vitt vin
4 dl Knorr Professional Kycklingfond
3 st citroner
1 msk socker
1 msk salt
100 g smör
Tillbehör
1 kg bladspenat
2 st schalottenlökar
50 g smör
200 g hårdost på getmjölk
Tillagning
Kycklinglår
Krydda kycklinglårfilerna med riven vitlök, hackad persilja, salt och svartpeppar.
Bryn lårfiléerna i en stekpanna och lägg dem därefter i vinägretten enligt recept nedan.
Rödbetor
Täck en plåt med det grova saltet.
Lägg på rödbetorna och ugnsbaka dem i 160 grader tills de är mjuka rakt igenom.
Skala betorna och dela dem i bitar.
Kycklingvinägrett
Fräs schalottenlöken tillsammans med vitlök och timjan.
Häll över det vita vinet och reducera till hälften.
Slå på kycklingfonden och koka ihop till en kraftig och god sås. Smaka av med salt och peppar.
Riv citronskalet och filea citronen.
Dela filéerna i mindre bitar och grava dem i socker och salt.
Bryn smör i en kastrull.
Blanda samman kycklingsåsen, den gravade citronen och det brynta smöret till en vinägrett.
Tillbehör
Plocka och skölj spenaten.
Skiva schalottenlökar tunt.
Sautera spenaten hastigt i smör tillsammans med lökskivorna. Krydda med salt och peppar.
Riv getosten över rätten vid servering.