Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Korv Stroganoff – en tidlös klassiker älskad av många. Här innehåller kycklingkorven 30 procent morot. Ett enkelt sätt att göra klimatskillnad utan att göra avkall på smaken.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
3 gula lökar
4 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
1,5 kg Kycklingmiddagskorv Klimat, strimlad
5 msk tomatpuré
4 msk kycklingbuljong, flytande
4 tsk dijonsenap
½ tsk salt
svartpeppar malen
1,2 kg krossade eller passerade tomater
3 dl vispgrädde
Örtmos
2 ½ kg potatis, mjölig
100 g smör
4 dl mjölk
3 tsk salt
svartpeppar
4 dl färsk persilja, finhackad
Småtomatsallad med gurka och basilika
ca 600 g småtomater, delade
1 ½ gurka, i tärningar
1 kruka basilika
4 msk olivolja
2 msk vitvinsvinäger
flingsalt/peppar
Tillagning
Skala och finhacka lök och vitlök.
Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna eller gryta och stek löken så att den mjuknar utan att ta färg.
Lägg ner kycklingstrimlorna och rör om. Tillsätt tomatpuré, kycklingbuljong, dijonsenap, salt och svartpeppar.
Låt puttra ihop i 5 minuter och häll sedan i krossade/passerade tomater och vispgrädde. Låt koka ihop i 15 minuter och smaka av.
Örtmos
Koka upp lättsaltat vatten i en rymlig kastrull.
Skala potatisen och dela i mindre bitar. Lägg ner i det kokande vattnet och koka tills de är mjuka.
Smält smör och blanda med mjölken.
Häll av potatisvattnet. Vispa potatisen mjuk och slät med elvisp och tillsätt smör/mjölkblandningen.
Smaka av med salt, peppar och persiljehack, men spara lite till topping.
Småtomatsallad med gurka och basilika
Blanda alla ingredienser i en skål.
Servering
Servera den varma kycklingstroganoffen med persiljemos och småtomatsalladen.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.