Kalendern visar just nu dina standardturer.
Ingen kontakt med server
= tillgänglig leveransdag
Ingen kontakt med server
Valt prisdatum
Tillgängliga dagar
It appears that your browser has cookies disabled.
The website requires your browser to enable cookies in order to login.
Please enable cookies and reload this page.
It appears that your browser has JavaScript disabled.
This Website requires your browser to be JavaScript enabled.
Please enable JavaScript and reload this page.
Lakrits- och jordgubbsglass
Recept skrivet av
Tekompaniet
Lakrits och jordgubbsglass med rostade jordgubbar.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
Lakrits och jordgubbsglass
2 vaniljstänger
2 liter standardmjölk
4 äggulor
5 msk socker
400 g vit choklad
3 msk lakritspulver
8 påsar Dilmah Infusion Lakrits & Jordgubb
Rostade jordgubbar
500 g färska jordgubbar
60 ml hasselnötssirap
60 g brunt farinsocker
1/2 tesked riven muskotnöt
20 fina dragonblad
319747, DILMAH, Sri Lanka
{{jmfprisString}}/styck
{{jmfPrisDeladString}}/styck
Tillagning
Lakrits och jordgubbsglass
Skär vaniljstången och ta ur fröna. Spara båda.
Hetta upp mjölken i en kastrull tills det nästan kokar.
Lägg i Dilmah Infusion Lakrits & Jordgubb och låt brygga i 4 minuter.
Vispa ägg och socker poröst.
Tillsätt lite av den varma mjölken under fortsatt omrörning.
Häll till slut ner äggblandningen i kastrullen.
Tillsätt vaniljstång, frön och lakritspulver.
Värm på låg värme tills det tjocknar. Passa så att det inte överstiger 84°C.
Vispa grädden.
Finhacka chokladen och blanda den försiktigt med grädden.
Frys ner under omrörning.
Ta fram var 30:e minut och rör om till rätt konsistens.
Rostade jordgubbar
Värm ugnen till 100°C.
Skiva jordgubbarna och lägg dem i en ugnsfast form.
Tillsätt övriga ingredienser och täck med folie.
Grädda i ugnen tills jordgubbarna har torkat men fortfarande är lite fasta i konsistensen, ca 2-3 timmar.
319747, DILMAH, Sri Lanka
{{jmfprisString}}/styck
{{jmfPrisDeladString}}/styck