Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Lunchmacka med rostbiff, karamelliserad lök och getost

Recept skrivet av
Scan
Lunchmacka med perfekt rosa rostbiff, karamelliserad lök med ­balsamico och getost på lättstekt fluffig focaccia.

Ingredienser

Recept för 10 personer

  • 25 g jäst
  • 4 dl ljummet vatten
  • 0,75 dl olivolja + 1 dl till -utbakning
  • 1 tsk salt
  • 1 msk honung
  • 1 tsk rosmarin
  • 8 dl vetemjöl
  • flingsalt

  • 4 st stora gula lökar
  • 2 msk smör
  • 2 msk honung
  • 1 dl röd balsamico vinäger
  • salt

  • 500 g rostbiff sous vide, skivad
  • 400 g naturell färskost
  • 200 g getost typ chèvre
  • ruccola
  • rosmarinkvistar
 

Tillagning

  1. Smula ner jästen och rör ut den i vattnet, tillsätt olja, salt, honung och rosmarin. Arbeta ner mjölet till en ganska lös deg och låt jäsa under bakduk i 40 minuter. 
  2. Tryck ut degen på en plåt, gör små gropar med fingrarna, låt jäsa ca 15 min.
  3. Ringla över olja och strö över flingsalt innan brödet gräddas i 250 grader i ca 20 min. Alternativt kan så klart en färdig focaccia av god kvalitet användas.
  4. Skiva löken och stek sedan på låg värme tills den är genomskinlig, tillsätt honung och balsamico. Låt koka ihop och smaka av med salt.
  5. Skär 10 portionsbitar av brödet och stek snabbt på snittytan. Bred på färskost, smula på getost, ruccola. Vik eller rulla rostbiffen och lägg på. Toppa med lök och rosmarin.

Recept

Svamprisotto med långlagrad prästost och kotlettrad

Scans kotlettrad sous vide är ett saftigt fläskkött som gör sig fint på kvälls­menyn för att kunna erbjuda lyxiga och välarbet­ade rätter till bra pris. Snabbt glaserad med höga ­smaker blir den ett ­perfekt ­komplement till en klassisk risotto – i svensk tappning förstås.
 
 
Recept

Fläskfilé i savoykål med bacon- och calvadossås

En magisk rätt med otroligt mycket smaker som höjer den ­perfekta fläskfilén till nya höjder – umami från kål och lök, sälta och krisp från bacon och så den ljuvliga såsen med syra och sötma och toner av calvados! Lika vacker att servera upplagd på portionstallrikar som på sharing-fat.
Recept

Fläskfilé tonnato på krispig vintersallad

Denna rätt är ett absolut genidrag av italienarna. Såsen blir krämig och smakrik och lyfter köttet på ett oväntat härligt sätt. Med krispig sallad till blir det en lunchrätt med wowfaktor.
 

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.