Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Lunchmacka med perfekt rosa rostbiff, karamelliserad lök med balsamico och getost på lättstekt fluffig focaccia.
Ingredienser
Recept för 10 personer
25 g jäst
4 dl ljummet vatten
0,75 dl olivolja + 1 dl till -utbakning
1 tsk salt
1 msk honung
1 tsk rosmarin
8 dl vetemjöl
flingsalt
4 st stora gula lökar
2 msk smör
2 msk honung
1 dl röd balsamico vinäger
salt
500 g rostbiff sous vide, skivad
400 g naturell färskost
200 g getost typ chèvre
ruccola
rosmarinkvistar
Tillagning
Smula ner jästen och rör ut den i vattnet, tillsätt olja, salt, honung och rosmarin. Arbeta ner mjölet till en ganska lös deg och låt jäsa under bakduk i 40 minuter.
Tryck ut degen på en plåt, gör små gropar med fingrarna, låt jäsa ca 15 min.
Ringla över olja och strö över flingsalt innan brödet gräddas i 250 grader i ca 20 min. Alternativt kan så klart en färdig focaccia av god kvalitet användas.
Skiva löken och stek sedan på låg värme tills den är genomskinlig, tillsätt honung och balsamico. Låt koka ihop och smaka av med salt.
Skär 10 portionsbitar av brödet och stek snabbt på snittytan. Bred på färskost, smula på getost, ruccola. Vik eller rulla rostbiffen och lägg på. Toppa med lök och rosmarin.
Vi rekommenderar
Recept
Svamprisotto med långlagrad prästost och kotlettrad
Scans kotlettrad sous vide är ett saftigt fläskkött som gör sig fint på kvällsmenyn för att kunna erbjuda lyxiga och välarbetade rätter till bra pris. Snabbt glaserad med höga smaker blir den ett perfekt komplement till en klassisk risotto – i svensk tappning förstås.
En magisk rätt med otroligt mycket smaker som höjer den perfekta fläskfilén till nya höjder – umami från kål och lök, sälta och krisp från bacon och så den ljuvliga såsen med syra och sötma och toner av calvados! Lika vacker att servera upplagd på portionstallrikar som på sharing-fat.
Denna rätt är ett absolut genidrag av italienarna. Såsen blir krämig och smakrik och lyfter köttet på ett oväntat härligt sätt. Med krispig sallad till blir det en lunchrätt med wowfaktor.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.