Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Ugnsstekt majskycklingklubba med jordärtskocka, dragon & mandel

Recept skrivet av
Guldfågeln
Gott och lättlagad rätt som går hem hos både stora och små. Låt ugnen göra jobbet genom denna rätt med majskycklingklubbor. Guldfågeln producerar måltidslösningar av svensk kyckling av högsta kvalitet.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

  • 10 st majskycklingklubbor
  • 30 st jordärtskockor, skrubbade och delade
  • 50 g färsk dragon, finhackad
  • 30 st steklökar, skalade
  • 1 l grädde
  • 125 g mandel, skalad och grovt hackad
  • 2-3 st citron, skalet + citronsaft
  • olivolja
  • salt och peppar
 

Tillagning

  1. Dela kycklingklubborna i två delar i knävecket och gnid in dem med salt och olja. Gnid in skockor och steklökar med salt och olja.
  2. Baka sedan kycklingen, jordärtskockorna och löken i samma ugnsfasta form på 180°C i ca 45 minuter.
  3. Tillsätt dragon, citronjuice och grädde och baka ytterligare 10 minuter.
  4. Avsluta genom att toppa med rivet citronskal och mandel. Servera med pasta, ris eller pressad potatis.

Artiklar från receptet | Fler recept

Majskycklingklubba utan ryggben 5kg
465609, GULDFÅGELN, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Annons
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Svensk Fågel
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Recept

Glaserade majskycklingben med kålsallad

Fantastiskt saftiga majskycklingben som först rostas i ugn och sedan glaseras med en spännande sås av soja, ananasjuice och rödvinsvinäger. Servera med en frisk kålsallad. Passar perfekt som enklare måltid eller på buffé. För en större måltid passar det också att servera med färsk pasta, ris eller pressad potatis.
Recept

Dubbelbröst av majskyckling med honung, nötter, cidersås & spenat

Den kanske finaste styckningsdetaljen som kan vara bas i så många olika kycklingrätter. Här har den bakats i ugn med honung och vinäger för att sedan serveras med en cidersås med äpple, lök och timjan. Underbara smaker både när det gäller kyckling och tillbehör. Ät och njut!

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.