Din order- & leveranskalender
Välj datum för inventering/prisberäkning

Mango med mozzarella, chili, lime och koriander

Recept skrivet av
Mathias Dahlgren
  • Vegetariskt
Mango och mozzarella låter som en märkligare kombination än vad det är, de är verkligen grymt goda ihop.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

  • 5 st  mangon
  • 5 st buffelmozzarella, (à 80–100 g)
  • 10 msk olivolja
  • 1½ röd chili (spansk peppar)
  • 2-3 st salladslök
  • 2 knippe färsk koriander
  • 2,5 st ekologisk lime
  • salt och nymald svartpeppar
  • flingsalt

Tillagning

  1. Skala mangon med kniv. Skär sedan loss fruktköttet i bitar runt kärnan och lägg i en bunke.
  2. Skär mozzarellan i grova bitar och lägg dem i samma bunke.
  3. Häll på olivolja. Krydda sedan med salt och peppar.
  4. Blanda lätt och lägg upp i en eller flera skålar.
  5. Skär chilin och salladslöken i tunna skivor och hacka koriandern grovt.
  6. Arrangera chili, salladslök och koriander på mangon och mozzarellan.
  7. Raspa till sist limeskal över alltihop och toppa med flingsalt.
  8. Klart att äta!

Recept ur boken: RUTABAGA - Med fokus på grönsaker av Mathias Dahlgren

Köp Mathias Dahlgrens nya bok RUTABAGA – Med fokus på grönsaker i vår monter på GastroNord och få den signerad. 25 april kl 14:00, monter A38:30.

ISBN: 9789174246766
Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader