Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Mango och mozzarella låter som en märkligare kombination än vad det är, de är verkligen grymt goda ihop.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
5 st mangon
5 st buffelmozzarella, (à 80–100 g)
10 msk olivolja
1½ röd chili (spansk peppar)
2-3 st salladslök
2 knippe färsk koriander
2,5 st ekologisk lime
salt och nymald svartpeppar
flingsalt
Vi rekommenderar
Inspiration
God mat att längta till är hjärtat på vegetariska Rutabaga
Vegetariskt har sällan känts så intressant som när Mathias Dahlgren berättar om sin törst efter förnyelse. På hans restaurang Rutabaga får den vegetariska maten ta plats i en modern, urban och mångkulturell form.
Skala mangon med kniv. Skär sedan loss fruktköttet i bitar runt kärnan och lägg i en bunke.
Skär mozzarellan i grova bitar och lägg dem i samma bunke.
Häll på olivolja. Krydda sedan med salt och peppar.
Blanda lätt och lägg upp i en eller flera skålar.
Skär chilin och salladslöken i tunna skivor och hacka koriandern grovt.
Arrangera chili, salladslök och koriander på mangon och mozzarellan.
Raspa till sist limeskal över alltihop och toppa med flingsalt.
Klart att äta!
Recept ur boken: RUTABAGA - Med fokus på grönsaker av Mathias Dahlgren
Köp Mathias Dahlgrens nya bok RUTABAGA – Med fokus på grönsaker.
ISBN: 9789174246766
Vi rekommenderar
Inspiration
God mat att längta till är hjärtat på vegetariska Rutabaga
Vegetariskt har sällan känts så intressant som när Mathias Dahlgren berättar om sin törst efter förnyelse. På hans restaurang Rutabaga får den vegetariska maten ta plats i en modern, urban och mångkulturell form.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.