Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Sebastian Petterson, konditor och coach för Svenska juniorkocklandslaget, har skapat denna efterrätt som samlar julens goda smaker i en tugga.
Ingredienser
24 portioner
Mjuk pepparkaka m. mandel
250 g äggvita
225 g florsocker
100 g mandelmjöl
80 g vetemjöl
200 g brynt smör
12 g torkad ingefära
10 st nejlikor malda
5 g kanel
Karamelliserad grädde
1 L grädde 40%
100 g mörk sirap
10 g ingefära
10 st nejlikor malda
10 g kanel
Vispad vit chokladkräm
225 g grädde 35%
20 g svart kardemumma
25 g trimolin
25 g glykos
320 g Callebaut W2 vit choklad
500 g grädde 35%
Extra
Vita chokladdekorationer
Tillagning
Mjuk pepparkaka m. mandel
Blanda äggvita, florsocker, mandelmjöl, vetemjöl och de torkade kryddorna i en bunke.
Addera det brynta smöret lite åt gången. Stryk ut i form och baka av på 170 grader varmluft i cirka 15 minuter.
Stansa eller skär efter önskad form
Karamelliserad grädde
Koka grädde under konstand omrörning tills den blir som en sirapsliknande konsistens.
Ta bort från plattan och addera sirap samt kryddor. Koka återigen upp och koka till en krämig konsistens. (Det går alldeles utmärkt att justera eller byta ut sirap mot en annan sötning)
Vispad vit chokladkräm
Koka upp grädde tillsammans med kardemummakärnorna, plasta och låt infusera i 1 timme.
Sila av kärnorna, addera trimolin, glykos och koka upp igen. Häll uppkoket över chokladen i tre omgångar.
Avsluta med stavmixer och addera den resterande grädden.
Låt stå i kyl över natten och vispa innan användning.
Montering
Placera den mjuka pepperkakan i botten
Vispa upp och spritsa den vispade chokladkrämen i en cirkel
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.