Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Morot- och havrebröd med färskost, kalkon och grönsaker.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
125 g havregryn
210 g grovt dinkelmjöl
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
2 ägg
3,5 dl naturell yoghurt
100 g riven morot
70 g solrosfrön
Att strö över innan gräddning
Havregryn, solrosfrön
Till servering
färskost, tunnskivad
kalkon och färska grönsaker
Vi rekommenderar
Inspiration
Mellanmål som mättar
Kocken Mattias Larsson har skapat mättande mellanmålsrecept att inspireras av. Mellanmålen följer Livsmedelsverkets rekommendationer kring näringsinnehåll. Testa dem i din skolrestaurang!
Värm ugnen till 175°. Mixa havregrynen i en matberedare till ett fint mjöl. Blanda dinkelmjöl, salt och bikarbonat i en bunke. Finriv moroten.
Vispa upp äggen i en bunke och blanda ner yoghurten. Blanda sedan samtliga ingredienser till en jämn smet.
Lägg bakplåtspapper i en terrinform (avlång sockerkaksform). Häll ner smeten, jämna till och strö över solrosfrön och lite havregryn.
Ugnsbaka i ca 1 timme tills brödet är 98° i mitten. Låt brödet svalna.
Skiva upp och servera med färskost, tunnskivad kalkon och färska grönsaker.
Vi rekommenderar
Inspiration
Mellanmål som mättar
Kocken Mattias Larsson har skapat mättande mellanmålsrecept att inspireras av. Mellanmålen följer Livsmedelsverkets rekommendationer kring näringsinnehåll. Testa dem i din skolrestaurang!
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.