Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Ojingeo bokkeum – koreansk bläckfiskpanna

Recept skrivet av
Jens Linder
Den här rätten åt jag på en enkel sylta Seoul där den funnits på menyn i många år. Styrka, koktid och konsistens varierar från ställe till ställe, men den är alltid stark och värmande i smaken, samt spänstig i konsistensen. Det är min egen variant med fänkål istället för svamp.

Ingredienser

Lagom åt: 3-4 personer

  • 400 g bläckfiskringar (eller bläckfisktub eller hel åttaarmad bläckfisk)
  • 1 fänkålsstånd
  • 1 msk matolja
  • 1 gul lök eller rödlök
  • 2 salladslökar
  • 1 liten färsk röd chili
  • 1–2 tsk sesamolja
  • 1 dl vatten
  • 1 msk rostade sesamfrön

Kryddröra

  • 1 msk finhackad färsk ingefära
  • 1 msk finhackad vitlök
  • 2 msk gochujang (chilipasta)
  • 1–2 msk sojasås
  • 1 tsk råsocker eller strösocker
  • 2 tsk mirin (japanskt risvin)
  • 1 dl vatten
Inspiration

Koreanskt med Jens Linder

Jens Linder är kock och matjournalist. Genom sina matartiklar och recept i Dagens Nyheter och Gourmet har han gjort sig känd och uppskattad i matsverige. Han arbetar som frilansande och framgångsrik matskribent, ett jobb som har tagit honom på resor över hela världen. Hans senaste kokbok handlar om mat från Korea.

Tillagning

  1. Om ni använder hel bläck sktub, rensa bort inälvor från bläck sken. Koka i lättsaltat vatten i 2–3 minuter. Ta upp och skölj kallt i ett durkslag. Skär tuben till ringar och tentaklerna till strimlor och lägg på hushållspapper att torka.
  2. Blanda alla ingredienser till kryddpastan.
  3. Skala löken och grovhacka eller skiva den. Skär bort de tjocka delarna från shiitakesvamparna och skär hattarna i strimlor. Skär salladslökarna i 3–4 centimeter långa strimlor (klyv de tjockaste en gång) eller finhacka dem. Klyv, kärna ur och finhacka chilin.
  4. Hetta upp en wok eller en stekpanna med matoljan. Lägg i löken och fräs snabbt i ett par minuter under omrörning. Löken ska inte brynas, bara bli genomskinlig och halvmjuk.
  5. Tillsätt bläckfisken och stek en minut. Rör i kryddpastan och stek allting ytterligare en minut. Tillsätt salladslöken, chilin och sesamoljan. Rör om, häll i vatten och låt sjuda i fem minuter. Smaka av. Strö över de rostade sesamfröna och servera med ris och valfria sidorätter (banchan).

Inspiration

Koreanskt med Jens Linder

Jens Linder är kock och matjournalist. Genom sina matartiklar och recept i Dagens Nyheter och Gourmet har han gjort sig känd och uppskattad i matsverige. Han arbetar som frilansande och framgångsrik matskribent, ett jobb som har tagit honom på resor över hela världen. Hans senaste kokbok handlar om mat från Korea.

Artiklar ur receptet

Bläckfiskringar naturella 800g
435313, LOBSTER, Spanien
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Matolja 5L
419366, ZETA, Sverige
{{jmfprisString}}/liter (l) {{jmfPrisDeladString}}/liter (l)
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Nyckelhålsmärkt
Hållbara Val
Chili röd
101824, F&G M/S, Nederländerna
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • EU-ekologiskt
Sesamolja 100% 750ml
855361, RISBERG, Singapore
{{jmfprisString}}/l {{jmfPrisDeladString}}/l
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Hållbara Val
Ingefära
128892, F&G M/S, Peru
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • EU-ekologiskt
Hållbara Val
Vitlök 100g
103390, F&G M/S, Kina
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • EU-ekologiskt
Risvin Mirin 1L
608018, YAMA, Japan
{{jmfprisString}}/l {{jmfPrisDeladString}}/l
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
GoChuJang chilipasta 200g
397174, RISBERG, Sydkorea
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.