Produktlarm: Kalkon, rökt tärnad, art nr 181636, Martin & Servera, med bäst före datum 13-12-2023, batch nr 672211, återkallas efter att listeria påvisats i samband med kontroll och provtagning enligt ordinarie rutiner. Läs mer här.Läs merLäs mindre
Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Salt & Sill har alltid ostron på menyn under säsong och serverar dem gärna med ett glas champagne. Här får du inspiration på goda ostrontillbehör som passar till förrätt.
Ingredienser
Lagom åt: 6 personer
Ostron
30 st ostron
Äpple, pepparrot, rädisa och citronconfit
1 -2 st Granny Smith-äpplen, brunoiseskurna
5 st rädisor, hyvlade
1 msk citron confit
4 msk kallpressad rapsolja
200 g pepparrot, riven
Rödlök och maltvinäger
8 msk maltvinäger
2-3 st rödlökar, finhackade
Lime, gurka, koriander
5 st lime
1 st gurka
1 st silverlök
skånsk chili, några droppar
50 g korianderblad
4 msk olivolja
sesamfrön, rostade
Tillagning
Ostron
Öppna skalen och skär loss ostronen.
Lägg dem på is på ett serveringsfat.
Äpple, pepparrot, rädisa och citronconfit
Blanda äpple, citronconfit och rapsolja och fördela blandningen på ostronen.
Garnera med rädisorna och pepparroten.
Rödlök och maltvinäger
Blanda ingredienserna och toppa ostronen med blandningen.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.