Din order- & leveranskalender
Välj datum för inventering/prisberäkning

Ostronvichyssoise med gubbröra

Recept skrivet av
Fredrik Christiansson
Ostronvichyssoise med gubbröra på Grebbestads ansjovis.

Ingredienser

Ostronvichyssoise

  • 1 ostron
  • 50 g potatis, skalad
  • 50 g vit purjolök
  • 1 dl ostronjuice
  • 1 dl musseljuice
  • 1 dl iskall vispgrädde

Chips på Boxholms kryddost

  • 100 g riven ost

Gubbröra

  • 50 g fintärnad ansjovis
  • 10 g fintärnad kokt potatis
  • 10 g fintärnad gul lök
  • 10 g hackad kapris
  • 10 g hackat ägg
  • 5 g finhackad gräslök
  • 5 g finhackad dill
  • 1 msk ansjovisspad
  • 1 msk dijonsenap
  • svartpeppar
  • ½ citron, saft
Inspiration

Konst och husmanskonst i Borstahusen

Restaurang Pumphuset ligger alldeles invid den lilla fiskehamnen i Borstahusen strax norr om Landskrona. Här huserar Fredrik Christiansson, köksmästaren som hyllar de rena smakerna och har enkelhet som sin ledstjärna.

Vintips till maten

689414 - MARTIN&SERVERA - Frankrike - VSÖ
0,00 kr {{jmfPrisPerEnhetString}}
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}

Tillagning

Ostronvichyssoise

  1. Koka allt utom grädde mjukt och mixa slätt.
  2. Montera ner vispgrädde och smaka av med salt, peppar, citron och honung.

Chips på Boxholms kryddost

  1. Bred ut den rivna osten jämt på silpat.
  2. Baka i 175° ugn, tills osten är gyllenbrun, ca 5 minuter.
  3. Låt svalna och bryt i portionsbitar.

Servering

  1. Häll upp soppan i skålar.
  2. Servera gubbröran till eller i soppan.
  3. Toppa med kryddostchips.

Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader