Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Pepparkakor med ädelostkräm

Recept skrivet av
Jimmi Eriksson och Daniel Haynes
Pepparkakor med ädelostkräm, fikon och rostade valnötter. En klassiker på jul och fantastiskt gott att avnjuta tillsammans med glögg.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

  • Pepparkakor
  • Rostade valnötter

Ädelostkräm

  • 200 g ädelost
  • 200 g färskost
  • 100 g soltorkade fikon
  • 3 st torkade lagerblad
  • 5 st svartpepparkorn
  • 1 krm salt

Tillagning

Så gör du ädelostkrämen:

  1. Smula ner ädelosten i en bunke och vispa samman med färskosten.
  2. Haka fikonen och rör ner i ostmassan.
  3. Krossa lagerbladen, svartpepparn och saltet i en mortel och smaksätt osten med kryddblandningen.
  4. Förvara i kylen och servera kall.
  5. Servera genom att bre på ostkrämen på pepparkakor och toppa med rostade valnötter.

Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader