Kalendern visar just nu dina standardturer.
Ingen kontakt med server
= tillgänglig leveransdag
Ingen kontakt med server
Valt prisdatum
Tillgängliga dagar
It appears that your browser has cookies disabled.
The website requires your browser to enable cookies in order to login.
Please enable cookies and reload this page.
It appears that your browser has JavaScript disabled.
This Website requires your browser to be JavaScript enabled.
Please enable JavaScript and reload this page.
Brynt smör, kola, hasselnöt, kakaoböna. Kanske det godaste man kan äta!
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
Vaniljkola med brynt smör
vaniljstång
13 g osaltat smör
60 g vispgrädde
60 g ljus sirap
60 g strösocker
1,5 g havssalt
Hasselnötsganache
80 g vispgrädde
vaniljstång – urskrapad
11 g vit sirap
110 g mjölkchoklad
46 g hasselnötspraliné Sosa
1 nypa havssalt
Strössel
2 dl strösocker
2 dl vatten
2 msk glykos
100 g hasselnötter
havssalt
50 g kakaonibs
Sammansättning
½ pkt smörgåsrån
150 g tempererad mjölkchoklad
Tillagning
Vaniljkola med brynt smör
Skrapa ur fröna från vaniljstången.
Bryn smöret till gyllene färg och tillsätt resterande ingredienser.
Låt koka till 122°.
Häll i en form som är lika bred och lång som ett smörgåsrån. Häll ut så att den totala höjden är 0,5 cm.
Låt svalna.
Hasselnötsganache
Koka upp grädde, vanilj och sirap.
Smält mjölkchokladen med hasselnötspralinén till 45°.
Gör en emulsion med grädde och choklad genom att tillsätta grädden över chokladen i tre omgångar.
Smaka av med havssalt och mixa i en mixer några sekunder.
Häll ut din ganache över kolan med en höjd på 0,5 cm och kyl.
Strössel
Koka ihop en sockerlag av strösocker, vatten och glykos.
Hacka hasselnötterna grovt och sila bort mjölet.
Koka in nötterna i sockerlagen ca 3 minuter på svag värme och sila.
Rosta i ugn på 155° till gyllene.
Låt svalna och blanda med havssalt och kakaonibs.
Sammansättning
Lägg ett rån på toppen och ett i botten på din kylda fyllning.
Skär i portionsbitar och doppa i den tempererade chokladen.
Strö över ditt strössel och låt kristalliseras.