Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Pulled pork är lätt att göra med vildsvinskött. Använd bogen eller karrén och laga länge i ugnen ihop med färdig barbecuesås. Lägg det kryddiga köttet ihop med krispig sallad i fluffiga brioche-korvbröd. Toppa med picklad rödlök och gräddfil. Det blir hur gott som helst!
Ingredienser
Ca 6 portioner
1 1/2 kg benfritt kött av karré eller bog från vildsvin
3 tsk salt
2 gula lökar
5 vitlöksklyftor
1 tsk nymalen svartpeppar
1 msk rökt paprikapulver
1 flaska barbequesås hickory (250 ml)
Servering
4 briochebröd eller korvbröd
salladsblad
picklad rödlök
gräddfil
Tillagning
Sätt ugnen på 125° eller 100° varmluftsugn. Krydda köttet runt om med salt och peppar, stick det med en gaffel så att kryddorna lättare tar sig in och lägg det i en gryta eller ugnsfast form.
Skala löken och skär den i klyftor. Skala vitlöksklyftorna. Lägg lök och vitlök runt köttet i grytan, strö över paprikapulvret och häll barbequesåsen över alltsammans. Sätt locket på grytan (kolla att det tål ugnsvärmen) eller täck formen med aluminiumfolie. Tillaga i den nedre delen av ugnen i 5-7 timmar, tills det är riktigt mört.
Dra isär köttet i grytan med två gafflar så det faller isär och blandas med såsen.
Lägg några salladsblad i varje bröd och fyll på med kött och rödlök. Toppa med gräddfil.
Tips! Pulled pork av vildsvin är perfekt även i tortilla- och hamburgerbröd med sallad och extra barbequesås. Passar även som topping på pizza.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.