Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Rabarber, mördeg och färskost

Recept skrivet av
Knútur Kristjansson
Härlig dessert med bakade rabarber, mördegskrans, färskostmousse och grillad rabarberkompott.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer 

Mördegskrans

  • 135 g mjöl
  • 40 g socker
  • 100 g smör

Färskostmousse

  • 200 g färskost
  • 100 g gräddfil
  • 1 vaniljstång
  • 90 g socker
  • 200 g grädde

Grillad rabarberkompott

  • 400 g rabarber
  • 125 g hallon, jästa
  • 80 g socker
  • 250 g vatten 

Tillagning

Mördegskrans

  1. Mixa ihop alla ingredienser i en matberedare till en fast deg.
  2. Kavla ut degen och skär ut önskade former.
  3. Baka på 175°C i ca 10 minuter.

Färskostmousse

  1. Öppna vaniljstången och skrapa ur kärnan.
  2. Vispa ihop färskost, gräddfil och socker med vaniljfröna.
  3. Lättvispa grädden och vänd ner den med färskostblandningen.

Bakade rabarber

  1. Rensa rabarbern och skär till önskad storlek.
  2. Vakuumförpacka rabarbern och baka den sous-vide på 61°C i 45 minuter.

Grillad rabarberkompott

  1. Grilla rabarbern på en väldigt varm grill tills nästa svart. 
  2. Skär rabarbern i mindre bitar och tillsätt hallon, socker och vatten. 
  3. Koka ca 10 minuter och kyl.

Inspiration

Falkenberg Strandbad - granne med havet

Falkenberg är en typisk sommarstad med den långa sandstranden och havet, men staden har mer att erbjuda året runt. Restaurang Köket, en del av Falkenberg strandbad, har lyckats med att skapa något nytt i den idylliska sommarstaden. Vi har träffat Knútur Kristjansson, köksmästare och Niklas Cramér, Food and Beverage Manager på Falkenberg Strandbad.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.