Din order- & leveranskalender
Välj datum för inventering/prisberäkning

Rabarberkräm

Recept skrivet av
Daniel Müllern
  • Buffé
  • Sommar
  • Dessert
Rabarberkräm med vaniljglass, färska hallon och ingefärskaka.

Ingredienser

Rabarberkräm

  • 2 kg rabarber, skalad
  • 1 vanilstång, urskrapad
  • 1 st stjärnanis
  • 1 st kanelstång
  • 200 g socker

Ingefärskaka

  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 225 g smör
  • 1,5 dl bryggkaffe
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk mald ingefära
  • 1 dl hackad syltad ingefära
  • 3 msk lag från den syltade ingefäran

Till servering

  • 1 liter bra vaniljglass
  • 1 ask hallon
  • 3 msk mixade frystorkade hallon
  • 1 kruka röd oxalis
Inspiration

Grillat med Daniel Müllern

På Ystad Saltsjöbad förbereder Daniel Müllern barbecue för hotellets gäster. Aptitretande kryddrökt laxöring, grillad purjolök, kycklingspett med indiska smaker, shortribs Asian style med kimchi, grillad brieost och annat spännande.

Vintips till rätten

624221 - GALATEA - Spanien - VSÖ
Kampanjpris: {{kampanjPris}} Jmf.pris: {{jmfPrisPerEnhet}} kr / st
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}} {{stockStatusText}}

Tillagning

Rabarberkräm

  1. Skär ner rabarbern i 2 cm stora bitar.
  2. Blanda socker, rabarber, stjärnanis och urskrapad vanilj i en gryta.
  3. Koka försiktigt till en kompott, ca 15 minuter.
  4. Kyl.

Ingefärskaka

  1. Sätt ugnen på 175° C.
  2. Vispa ägg och socker poröst.
  3. Tillsatt det avsvalnade smöret och kaffet och blanda om väl.
  4. Blanda ner mjöl, bakpulver och ingefäran, samt sist ingefärslagen.
  5. Rör smeten klumpfri.
  6. Häll i smeten i den förberedda formen.
  7. Grädda omedelbart i cirka 45 minuter på galler i mitten av ugnen.
  8. Låt den färdiga kakan svalna under 5 minuter innan den stjälpes upp på lätt sockrat smörpapper. Lägg gärna ett smörgåspapper över medan kakan kallnar fullständigt.
  9. Bryt kakan i bitar.

Vid servering

  1. Lägg upp rabarberkrämen i en djup tallrik.
  2. Servera med vaniljglass, hallon, mixade frystorkade hallon och röd oxalis.
  3. Strö över bitar av ingefärskaka.

Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader