Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Rågknäcke

Recept skrivet av
Kalle Bengtsson
Kalle Bengtssons knäckebröd.

Ingredienser

  • 1000 g stenmalet rågmjöl
  • 1000 g stenmalet vetemjöl
  • 40 g salt
  • 400 g rågsurdeg
  • 10 g honung
  • 1000 g vatten
Inspiration

Kalle Bengtsson bakar

Idag är det många caféer och bagerier som väljer att nischa sig genom att baka med ett speciellt mjöl. Vi har låtit Kalle Bengtsson från Svenska Kocklandslaget baka några fantastiskt goda bröd av mjölnyheter från Ramlösa Kvarn, det allra senaste tillskotten i vårt mjölsortiment.

Tillagning

  1. Kör ihop till en smidig deg, låt vila 1-2 timmar.
  2. Kavla ut till önskad tjocklek och nagga.
  3. Skär eller stansa ut kakor och jäs dem i kylen över natten.
  4. Pensla med vatten och garnera med salt och kummin.
  5. Baka i sten- eller varmluftsugn på 150° ca 1 timme.

Inspiration

Kalle Bengtsson bakar

Idag är det många caféer och bagerier som väljer att nischa sig genom att baka med ett speciellt mjöl. Vi har låtit Kalle Bengtsson från Svenska Kocklandslaget baka några fantastiskt goda bröd av mjölnyheter från Ramlösa Kvarn, det allra senaste tillskotten i vårt mjölsortiment.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.