Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Räkcrêpes

Recept skrivet av
Feldt's
Fyllda crêpes med räk- och dillstuvning. Toppas med dill och forellrom.



Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

Stuvning:
  • 750 g handskalade räkor
  • 5 msk smör
  • 10 msk vetemjöl
  • 1 l mjölk
  • 2 st krukor dill
  • 1 st citron
  • salt & peppar

Crêpes:
  • 7 dl vetemjöl
  • 14 dl mjölk
  • 7 st ägg
  • salt

Till garnering:
  • Dill
  • Forellrom

Tillagning

Stuvning

  1. Smält smöret i en kastrull. 
  2. Vispa ner mjölet och vispa till sist i mjölken. 
  3. Koka ihop till en slät stuvning. 
  4. Hacka räkorna och dillen och vänd ner i stuvningen. 
  5. Smaka av med lite pressad citron samt salt och peppar.


Crêpes

  1. Knäck ner äggen i en bunke vispa ut mjölet i äggen så att det inte blir några klumpar. 
  2. Vispa ner mjölken samt salta efter smak. 
  3. Stek sedan crêpesen i en passande stekpanna med en klick smör.
  4. Rulla in stuvningen i crêpesen och gratinera i ugnen på 180°C i ca 5 minuter. 
  5. Toppa med dill och forellrom och servera.




Från receptet

Hållbara Val
Räka i lake handskalad large MSC 1,5kg
395947, FELDTS, Albanien
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • MSC, Marine Stewardship Council
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.