Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
En vacker och välsmakande dessert med rapsglass, rapsfrön och granskottsirap.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
Rapsglass
650 g mjölk
120 g socker
5 äggulor
270 g rapsolja
Rapsfrön
1 dl ättika 12%
1 dl socker
2 dl vatten
100 g rapsfrön
Granskottsirap
Granskott
Rörsocker
Glasburk
Havregrynssmulor
100 g havregryn
100 g socker
1 liter vatten
2 g salt
Tillagning
Rapsglass
Koka upp mjölk och socker.
Häll mjölken över äggen och värm till 70°C.
Mixa ner rapsoljan och kyl smeten.
Kör i glassmaskin inför service.
Rapsfrön
Koka upp ättika, socker och vatten.
Häll vätskan över fröna och låt stå över natten.
Sila och torka av fröna.
Granskottsirap
Skölj granskotten och låt rinna av på papper.
Varva granskott och rörsocker i en väl rengjord glasburk och låt stå i ett soligt fönster.
Skaka om och vänd burken då och då.
Efter några veckor har värmen smält sockret.
Koka ner sirapen till 114°C, låt stå och svalna i kastrullen.
Vi rekommenderar
Inspiration
Falkenberg Strandbad - granne med havet
Falkenberg är en typisk sommarstad med den långa sandstranden och havet, men staden har mer att erbjuda året runt. Restaurang Köket, en del av Falkenberg strandbad, har lyckats med att skapa något nytt i den idylliska sommarstaden. Vi har träffat Knútur Kristjansson, köksmästare och Niklas Cramér, Food and Beverage Manager på Falkenberg Strandbad.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.