Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Rödbetssallad med kapris och röda svenska äpplen

Recept skrivet av
Jimmi Eriksson och Daniel Haynes
Rödbetsallad är ett måste på julbordet. Du äter den bäst på vörtbröd, ihop med julskinka och grovkornig senap.

Ingredienser

Lagom åt: 4 personer

  • Julskinka
  • Vörtbröd
  • Grovkornig senap

Rödbetssallad

  • 6st inlagda rödbetor
  • 2st Röda svenska äpplen
  • 1st rödlök, finskuren
  • 1 liten purjolök
  • 1dl majonnäs
  • 1dl crème fraiche
  • 1msk dijonsenap
  • 2krm salt
  • 1krm svartpeppar, malen
  • 2msk kapris i vinäger

Tillagning

Så gör du rödbetssalladen:

  1. Blanda majonnäs, crème fraiche och dijonsenap till en dressing.
  2. Skär rödbetorna i grova tärningar.
  3. Skala, kärna ut äpplena och skär ner dem i mindre tärningar.
  4. Strimla den vita delen utav purjolöken i fina strimlor.
  5. Blanda alla ingredienser och smaksätt med lite utav kaprisvinägern.
  6. Låt rödbetssalladen stå kyld i 2–3 timmar innan servering.
  7. Strimla även lite utav den gröna delen från purjolöken och använd till att garnera salladen med vid servering.

Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader