Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Rosenbladsmarinerade jordgubbar med kaksmulor, vaniljglass och citronverbena.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
Rosenmarinerade jordgubbar
1 l jordgubbar
1 dl torkade rosenblad
500 g vatten
500 g strösocker
Saften och skalet av en citron
Kaksmulor
150 g vetemjöl
100 g socker
100 g smör
1 krm salt
Vaniljglass
2,5 dl grädde
2,5 dl mjölk
100 g strösocker
120 g äggula
1 vaniljstång
Maräng
4 st äggvita
1 dl strösocker
1 krm ättika
Garnering
Citronverbena
Torkade rosenblad
Vi rekommenderar
Inspiration
Grödor, växthus och lugn på magiska Lilla Bjers
Odla, skörda, tillaga och servera. På pärlan Lilla Bjers i Västerhejde utanför Visby arbetar de med råvaran hela vägen. Rätterna komponeras efter dagens skörd och grönsakerna, som alla odlas på gården, är mittpunkten på tallriken. Hit lockas turister och gotlänningar från början av maj till slutet av september för mat, dryck och naturligtvis för upplevelsen.
Koka upp socker, vatten och skalet samt saften från citronen. Slå det över rosenbladen. Kyl ner.
Ansa och dela jordgubbarna på hälften. Lägg i jordgubbarna i marinaden. Låt gärna dra i 3 h innan servering.
Kaksmulor
Värm ugnen till 175 º.
Blanda alla ingredienser och platta ut på ett bakplåtspapper. Baka i ca 10 min. Ta ut och mixa runt. Baka ytterligare i 5 min.
Vaniljglass
Koka upp grädde, mjölk och vaniljstång.
Vispa äggula och socker fluffig. Häll mjölkblandningen i äggsmeten.
Häll tillbaka i kastrullen och värm försiktigt till 84 º. Kyl ner.
Kör i glassmaskin.
Maräng
Vispa äggvitan tillsammans med lite socker i början tills det bildas ett skum.
Gå i med resterande socker lite i taget. Vispa till ett hårt skum.
Dra ut marängen på bakplåtspapper och torka i ugnen i ca 2 timmar. Bryt i bitar.
Vi rekommenderar
Inspiration
Grödor, växthus och lugn på magiska Lilla Bjers
Odla, skörda, tillaga och servera. På pärlan Lilla Bjers i Västerhejde utanför Visby arbetar de med råvaran hela vägen. Rätterna komponeras efter dagens skörd och grönsakerna, som alla odlas på gården, är mittpunkten på tallriken. Hit lockas turister och gotlänningar från början av maj till slutet av september för mat, dryck och naturligtvis för upplevelsen.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.