Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Soppa med rotfrukter som passar de flesta då den både är gluten- och laktosfri.
Ingredienser
Soppbas:
250 g morötter
250 g kålrot
250 g fänkål
250 g palsternacka
1 st rödlök
1 st (20 g) vitlök
100 g tomatpuré
Smaksättning:
3 msk limesaft
1½ msk cayennepeppar
3 msk ingefära, riven
3 msk salt tabasco
Tillbehör:
Valfri proteinkälla (räkor, kalkon eller kyckling)
Valfri kolhydratkälla (potatis eller bulgur)
Vi rekommenderar
Inspiration
Gott och hälsosamt utan att vara tråkigt
"Det ska vara dagsfärskt, hälsosamt utan konstiga tillsatser och smakrikt", så sammanfattar Shahryar och Anna sitt restaurangkoncept BIM, body in motion. Sundsvall har idag strax under 100 000 invånare. Här bestämde sig Shahryar och hans fru Anna att starta en restaurang med hållbart hälsotema 2008. De kom med något helt nytt på Sundsvalls restauranghimmel. En idé de jobbat på sedan 2003.
Häll alla ingredienser till soppbasen i en kastrull.
Fyll kastrullen med vatten tills den täcker det fasta innehållet.
Koka soppbasen på medelvärme i minst 6 timmar.
Låt soppbasen svalna och mixa sedan allt i en matberedare.
Spädning
Häll det mixade innehållet i en kastrull på 10 liter.
Fyll upp kastrullen med vatten.
Smaksätt soppan utifrån det förslagna receptet (ingredienser till smaksättning), eller så smaksätter du efter eget tycke beroende på rotfruktens smak och dagsform.
Servering
Servera soppan med ditt eget val av proteinkälla och kolhydratkälla. Det passar även bra att servera soppan med en grönsallad, pesto och bröd.
Näringsvärde per portion:
GI: Låg Energi: 61 kcal Protein: 2,5 g Fett: 1 g Kolhydrater: 10 g
Vi rekommenderar
Inspiration
Gott och hälsosamt utan att vara tråkigt
"Det ska vara dagsfärskt, hälsosamt utan konstiga tillsatser och smakrikt", så sammanfattar Shahryar och Anna sitt restaurangkoncept BIM, body in motion. Sundsvall har idag strax under 100 000 invånare. Här bestämde sig Shahryar och hans fru Anna att starta en restaurang med hållbart hälsotema 2008. De kom med något helt nytt på Sundsvalls restauranghimmel. En idé de jobbat på sedan 2003.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.