Kalendern visar just nu dina standardturer.
Ingen kontakt med server
= tillgänglig leveransdag
Ingen kontakt med server
Valt prisdatum
Tillgängliga dagar
It appears that your browser has cookies disabled.
The website requires your browser to enable cookies in order to login.
Please enable cookies and reload this page.
It appears that your browser has JavaScript disabled.
This Website requires your browser to be JavaScript enabled.
Please enable JavaScript and reload this page.
Sambosa
Recept skrivet av
Faozia
Sambosa är små triangulära och fyllda knyten från Jemen. Receptet kommer från under Folkfest på Oaxen, hösten 2016.
Ingredienser
Frityrolja eller neutral matolja
Deg
500 g vetemjöl
100 g vatten
50 g matolja
½ tsk salt
Fyllning: kött, 25 st
1 kg nötfärs
500 g gul lök
¼ vitlök
125 g grön paprika
½ dl rapsolja
¼ tsk svartkummin (kalonjifrö)
¼ tsk malen koriander
¼ tsk bockhornsklöver
smaka av med salt
Fyllning: grönsaker, 25 st
250 g morötter
250 g potatis
500 g gul lök
½ vitlök
125 g grön paprika
½ dl rapsolja
¼ tsk svart spiskummin (kalonjifrö)
¼ tsk malen koriander
¼ tsk bockhornsklöver
smaka av med salt
Tillagning
Deg
Värm vatten och olja fingervarmt.
Blanda ihop alla ingredienser till en smidig deg och låt vila under plast i ca 30 minuter i rumstemperatur.
Dela degen i 15 bitar, kavla tunt till en rund form och stek snabbt på båda sidor i en torr panna.
Fyll den stekta degen medan den är varm.
Fyllning
Finhacka grönsakerna till valfri fyllning.
Fräs grönsaker (och kött om du gör den med köttfyllning) med kryddorna i en stekpanna.
Smaka av med salt och ställ åt sidan.
Dela den stekta och fortfarande varma degen i halvmånar.
Vik ihop halvmånen till en strut som du sedan fyller med den avsvalnade fyllningen.
Limma ihop den med hjälp av vetemjöl utrört i lite vatten.
Fritera den färdiga sambosan i olja på 180° tills den blir gyllene. Låt rinna av på papper.