Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Señoras coffee

Recept skrivet av
Arvid Nordquist
En kaffedrink, med eller utan alkohol.

Arvid Nordquist kaffe Señoras stöttar kvinnliga kaffebönder i ett projekt som är del av initiativet World Coffee Projects. Señoras görs på bönor från kaffeodlingar som drivs av kvinnor. Att driva en kaffeodling är en väg ur fattigdomen för många. Genom att servera Señoras kan din restaurang eller café vara med och bidra till en mer jämställd värld. Läs mer om projektet på arvidnordquist.se.

Ingredienser

Lagom åt: 1 drink

  • 1,5 cl kanelinfuserad lönnsirap 
  • Kaffe Señoras 
  • Vispad grädde
  • Kanel

Från receptet

Hållbara Val
Senoras mal3 125g
275097, Arvid Nordquist, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • KRAV
  • EU-ekologiskt
  • Fairtrade
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Tillagning

  1. Bygg direkt i ett Irish coffee glas.
  2. Rör runt så du blandar ingredienserna innan du sätter på locket av grädde.
  3. Garnera med riven kanel.
  4. För dig med alkoholtillstånd går det även att servera med 5 cl Brandy.

Tips! 

För kanelinfuserad lönnsirap; Lägg en kanelstång i en flaska med lönnsirap. Låt stå i 2–3 dagar och ta sedan ur kanelen.

Från receptet

Hållbara Val
Senoras mal3 125g
275097, Arvid Nordquist, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • KRAV
  • EU-ekologiskt
  • Fairtrade
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Inspireras av kafferecepten

Recept

Ugnsrostad spetskål med kaffeglaze, svampkräm och ragú på gulärta

Matilda Ewaldh från Svenska Kocklandslaget har skapat en vegetarisk varmrätt smaksatt med kaffe. ”Till det här receptet använde jag två sorters kaffebönor: den nötigt kryddiga Sincero Espresso till den smakstarka glazen, och Chefs Blend till svampemulsionen. Ragú görs vanligtvis med köttfärs, mest känd under namnet ”bolognese” – jag gjorde en variant på gulärta, gräslök och schalottenlök, som tillsammans med den lite mildare spetskålen balanserar upp styrkan från svampemulsionen och kaffeglazen.”
Recept

Affogato Espresso

Espresso med vaniljglass.
Recept

Vårig tomatsallad med teinfuserat tomatvatten

Melvin Glimstål från Juniorkocklandslaget har skapat en sallad smaksatt med te. "Rooibostet Skogsglänta med smak av jordgubb tycker jag är en fantastisk kombination med tomat. Jordgubbar och tomater är så mycket sommar det bara kan bli för mig. Jag tycker om att slå ihop dem och äter gärna jordgubbar och tomat i olika varianter tillsammans. För mig var det rätt självklart att göra en förrätt med tomat där jordgubbstéet får spela en stor roll."

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.