Kalendern visar just nu dina standardturer.
Ingen kontakt med server
= tillgänglig leveransdag
Ingen kontakt med server
Valt prisdatum
Tillgängliga dagar
It appears that your browser has cookies disabled.
The website requires your browser to enable cookies in order to login.
Please enable cookies and reload this page.
It appears that your browser has JavaScript disabled.
This Website requires your browser to be JavaScript enabled.
Please enable JavaScript and reload this page.
Sill med rotselleri, rostade hasselnötter och syrad rödlök
Recept skrivet av
Orkla
En mustig sill med härligt nötig ton och en fin syra från den syrade rödlöken.
Ingredienser
Lagom åt: 10 portioner
1 kg Abba® Skapa® inläggningssill, filéer
0,75 dl ättika, 12%
1,3 dl strösocker
2 dl vatten
325 g rotselleri
175 g hasselnötter
175 g rödlök
0,7 l lag från Skapa sillen
Från receptet
Hållbara Val
537597, ABBA, Sverige
{{jmfprisString}}/kilogram (kg)
{{jmfPrisDeladString}}/kilogram (kg)
Tillagning
Dag 1 - Syrad rödlök
Koka upp ättika, socker och vatten till en lag.
Låt svalna något. Skala och skiva rödlöken tunt och lägg den i den avsvalnade lagen.
Låt stå och dra (helst över natten).
Dag 2
Skala och tärna rotsellerin och koka den mjuk i lättsaltat vatten.
Rosta och skala hasselnötterna, krossa dem något.
Låt sillen rinna av men spara 0,7 liter av lagen.
Låt rödlöken rinna av.
Varva sill med rotselleri, rostade hasselnötter och avrunnen syrad rödlök i lämpliga burkar.
Fyll upp med lagen från Skapa sillen.
Från receptet
Hållbara Val
537597, ABBA, Sverige
{{jmfprisString}}/kilogram (kg)
{{jmfPrisDeladString}}/kilogram (kg)