Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Upplev en pastej gjord på Lantmännens havre, men som är otroligt lik en klassisk, dansk leverpastej! Smaksätt med svamp och härligt karamelliserad gul lök och baka därefter i ugnen. Utsökt som smörrebröd med olika spännande toppingar.
Ingredienser
Receptet ger: 10 portioner (2 pastejer à 5 dl)
Havrebas
1,5 dl AXA havregryn
2,5 havregrädde
Karamelliserad lök
2 st gula lökar
2 msk smör
ca 1 tsk socker
Svampröra
300 g Champinjoner (10 stora)
2 tsk torkad timjan
2 tsk torkad mejram
1 msk smör
salt och svartpeppar
1/2 grönt äpple, skalat och grovrivet
1,5 dl GoGreen rostade solroskärnor
Tillagning
Karamelliserad lök
Skiva löken tunt med en mandolin. Stek på medelvärme i smör och socker tills löken är mjuk och fått en gyllene färg.
Lägg över i en skål.
Havrebas
Blanda havre och grädde och låt stå och svälla ca 10 minuter.
Svampblandning
Bryt svamparna med händerna i mindre bitar.
Stek i torr stekpanna tills svampen börja släppa vätska. Krydda med mejram, timjan, salt och peppar och låt steka tillsammans med lite smör. Lägg över svampen i samma skål som löken.
Mixa lök, svamp, äpple och solroskärnor slätt. Tillsätt havreblandningen och mixa igen.
Smaka av med salt, peppar och eventuellt extra mejram.
Fördela blandningen i två formar à 5 dl och tillaga på 175° i varmluftsugn 45–50 min.
Låt stå kallt i kylen, gärna till nästa dag.
Servera gärna havrepastejen på en skiva danskt rågbröd med valfri topping. Se påläggsförslagen nedan för inspiration.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.