Din order- & leveranskalender
Välj datum för inventering/prisberäkning

Smörstekt skrei, brandade, bränd citron, surdeg, persilja och kål.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

Smörstekt skrei

  • 1,5 kg skreirygg med skinn
  • 4 msk smör
  • 1 citron
  • 6 g salt

Brandade

  • 200 g bukslag
  • 5 dl mjölk
  • 1 kg mandelpotatis
  • 3 msk smör
  • salt

Bränd citron

  • 2 citroner

Surdeg

  • 1 levainlimpa
  • Skirat smör

Persiljeolja

  • 250 g sköljd kruspersilja
  • 3 dl matolja
  • 1 tsk salt

Persiljepulver

  • 100 g sköljd kruspersilja

Sauterat grönt

  • 100 g spigarello
  • 100 g castel franco
  • 50 g kålskott
  • 2 msk smör
  • 2 msk riesling
  • Läsö salt

Tillagning

Smörstekt skrei

  1. Portionsstycka skreien. 
  2. Torrimma fisken. 
  3. Skiva citronen och lägg på fisken. 
  4. Låt ligga 30 minuter i rumstemperatur. 
  5. Stek i rikligt med smör och ös under tiden. 
  6. Avsluta med att pressa en halv citron över.

Brandade

  1. Rök bukslagen med rökpistol 3x30 minuter. 
  2. Koka upp mjölken och lägg i den rökta fisken. 
  3. Lägg på lock och låt stå och dra i 30 minuter. 
  4. Under tiden så kokar du potatisen. 
  5. Passera potatisen och montera i smör. 
  6. Blanda den rökta torskmjölken med torsken i och smaka av med salt.

Bränd citron

  1. Skrubba citronen och baka i 220° tills helt svarta. 
  2. Torka på 58° under natten tills torra. 
  3. Mixa till ett pulver.

Surdeg

  1. Skiva 2 mm tunna skivor på skärmaskin. 
  2. Stansa ut 20 st 8 cm cirklar. 
  3. Baka mellan 2 silipatmattor med lite smör, 165° i ca 12 min tills krispiga. 
  4. Lyft av och pudra 10 st med citronpulvret, resterande 10 pudras med persiljepulver.

Persiljeolja

  1. Mixa alltsammans på 60° i 4 minuter. 
  2. Sila genom superbag. 
  3. Häll upp på nappflaska.

Persiljepulver

  1. Torka på 40°. 
  2. Mixa.

Sauterat grönt

  1. Skölj och plocka kålen. 
  2. Stek i het panna med smör. 
  3. Slå på vinet och koka ur.

Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader