Kalendern visar just nu dina standardturer.
Ingen kontakt med server
= tillgänglig leveransdag
Ingen kontakt med server
Valt prisdatum
Tillgängliga dagar
It appears that your browser has cookies disabled.
The website requires your browser to enable cookies in order to login.
Please enable cookies and reload this page.
It appears that your browser has JavaScript disabled.
This Website requires your browser to be JavaScript enabled.
Please enable JavaScript and reload this page.
Smörstekt skrei, brandade, bränd citron, surdeg, persilja och kål.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
Smörstekt skrei
1,5 kg skreirygg med skinn
4 msk smör
1 citron
6 g salt
Brandade
200 g bukslag
5 dl mjölk
1 kg mandelpotatis
3 msk smör
salt
Bränd citron
Surdeg
1 levainlimpa
Skirat smör
Persiljeolja
250 g sköljd kruspersilja
3 dl matolja
1 tsk salt
Persiljepulver
100 g sköljd kruspersilja
Sauterat grönt
100 g spigarello
100 g castel franco
50 g kålskott
2 msk smör
2 msk riesling
Läsö salt
Tillagning
Smörstekt skrei
Portionsstycka skreien.
Torrimma fisken.
Skiva citronen och lägg på fisken.
Låt ligga 30 minuter i rumstemperatur.
Stek i rikligt med smör och ös under tiden.
Avsluta med att pressa en halv citron över.
Brandade
Rök bukslagen med rökpistol 3x30 minuter.
Koka upp mjölken och lägg i den rökta fisken.
Lägg på lock och låt stå och dra i 30 minuter.
Under tiden så kokar du potatisen.
Passera potatisen och montera i smör.
Blanda den rökta torskmjölken med torsken i och smaka av med salt.
Bränd citron
Skrubba citronen och baka i 220° tills helt svarta.
Torka på 58° under natten tills torra.
Mixa till ett pulver.
Surdeg
Skiva 2 mm tunna skivor på skärmaskin.
Stansa ut 20 st 8 cm cirklar.
Baka mellan 2 silipatmattor med lite smör, 165° i ca 12 min tills krispiga.
Lyft av och pudra 10 st med citronpulvret, resterande 10 pudras med persiljepulver.
Persiljeolja
Mixa alltsammans på 60° i 4 minuter.
Sila genom superbag.
Häll upp på nappflaska.
Persiljepulver
Torka på 40°.
Mixa.
Sauterat grönt
Skölj och plocka kålen.
Stek i het panna med smör.
Slå på vinet och koka ur.