Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
En riktig söndagsmiddag där allt tillreds i en gryta i ugnen och blir magi tillsammans med ett bacon- och druvfräs som kycklingen toppas med. Genom att rimma hela kycklingen säkrar man upp så att allt kött på kycklingen får ordentligt med smak och sälta. Kräver inte särskilt mycket arbetskraft, men gör stor skillnad.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
2.5 st Solbacka hel kyckling
2.5 sats Rimningslag (se nedan)
2.5 dl Vitt vin
5 msk Olivolja
2.5 tsk Salt
1.25 tsk Nymalen svartpeppar
2.5 tsk torkad (eller färsk finhackad) timjan, rosmarin eller dragon
Börja dagen före eller på morgonen med att rimma kycklingen. Koka upp allt till lagen och låt sjuda tills socker och salt löst sig.
Låt lagen kallna helt och lägg sedan ner kycklingen i lagen. (enklast i en gryta med lock där kycklingen precis ryms).
Låt rimma i kylskåp i ca 12-18 timmar och ta sedan upp kycklingen ur rimningslagen.
Potroast
Värm ugnen till 200°C. Skala och skär rotfrukterna i grova bitar, skär rödlöken i klyftor och krossa vitlöksklyftorna.
Sväng runt grönsakerna med olja, salt, peppar och hälften av örterna.
Krydda kycklingen med lite salt och peppar runt om och lägg den i en ugnsform med lock.
Fördela grönsakerna runt kycklingen. Häll över vin och olivolja och resten av örterna. Sätt på locket och ställ in i nedre delen av ugnen.
Låt rosta i ca 1,5 timma, ta sedan av locket och rosta i ytterligare 25 min.
Strimla bacon och skär vindruvorna i mindre bitar.
Stek bacon och vindruvor i smör tills baconet börjar få färg. Ringla över honung, krydda med salt och peppar och låt fräsa på i någon minut till så att honungen smälter.
Fördela baconfräs och smör runt kycklingen och servera.
Tips! I botten finns en härlig sky som efter silning är en väldigt god sås.
När man kokar kycklingbenen blir inte bara köttet mört, benen släpper också ifrån sig härliga smaker till grytan. Som i denna smakrika gröna curry där smakgrunden är grön currypasta. Gör egen eller köp färdig och anpassa mängden efter hur stark du önskar att curryn ska vara.
Saftig och krispig kycklinglårfilé. Som en flirt med medelhavet serverad med en ljummen tomatsallad, enkelt och avskalat. Servera rätten som en lättare lunch tillsammans med ett gott bröd, risonisallad eller en risotto. Passar också att serveras med en färsk pasta för en matigare måltid.
Bakad kyckling, betor och lök på samma plåt som serveras med ett krämigt och fluffigt smör, vispat med citron och fänkålsfrön. Det vispade smöret håller sig krämigt så länge det förvaras i rumstempereratur.
Solbackakycklingen från Guldfågeln föds upp på utvalda sydsvenska gårdar med gott om plats, där den får 100 procent sojafritt foder och växer upp under en längre tid. Det ger ett mindre klimatavtryck och en mognare smak. Inspireras av recept på kycklingen till din höst- och vintermeny.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.