Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Sotad purjolök

Recept skrivet av
Daniel Müllern
Sotad purjolök med gräddfil, brynt salviasmör och sardeller. Daniel Müllern på Ystad Saltsjöbad har tagit fram denna grillrätt med spännande smaksättare och goda tillbehör. Både asiatiska och indiska smaker har fått möta de svenska.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

Sotad purjolök

  •  5 små purjolökar
  • 1 msk rapsolja
  • salt
  • svartpeppar

Hängd gräddfil

  • 5 dl gräddfil

Brynt salviasmör

  • 200 g smör
  • 20 g salvia

Till servering

  • 50 små saltade sardeller i olja

Tillagning

Sotad purjolök

  1. Gnid in löken med oljan.
  2. Grilla purjolöken kolsvart på kolgrill, tills den känns mjuk.
  3. Lägg i bleck och täck med plastfilm i 30 minuter.
  4. Skala bort allt det svarta och dela purjolöken i 10 längder.
  5. Salta och peppra.

Hängd gräddfil

  1. Häng gräddfilen i ett stort kaffefilter över natten.
  2. Häll upp i spritspåse.

Brynt salviasmör

  1. Smält smöret och lägg i salvian.
  2. Bryn smöret under omrörning tills det är 160°.
  3. Plocka upp salvian och låt rinna av på papper.

Vid servering

  1. Spritsa gräddfilen på purjolöken.
  2. Lägg på sardellerna och salvian.
  3. Rör om i smöret och fördela det över lökarna.

Vintips till maten

Boutinot Fleur Solitaire CdR Blanc 75cl
773341, GALATEA, Frankrike
{{jmfPrisPerEnhetString}} {{jmfPrisPerEnhetDeladString}}
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.