Kalendern visar just nu dina standardturer.
Ingen kontakt med server
= tillgänglig leveransdag
Ingen kontakt med server
Valt prisdatum
Tillgängliga dagar
It appears that your browser has cookies disabled.
The website requires your browser to enable cookies in order to login.
Please enable cookies and reload this page.
It appears that your browser has JavaScript disabled.
This Website requires your browser to be JavaScript enabled.
Please enable JavaScript and reload this page.
Stekt odlad havskatt som serveras med blåmusselsås, fänkål och rotselleri.
Ingredienser
Lagom åt: 10 portioner
Rostad rotselleri
3 st rotselleri skalade, klyftade
salt
olivolja
2 st citroner, juice
1 dl vitvinsvinäger
2 msk salt
7 dl vatten
1 msk strösocker
Blåmusselsås
2 nät blåmusslor (rensa bort de öppna och krossade)
4 st grovhackade bananschalottenlökar
7 dl vitt vin
4 klyftor vitlök (krossade)
1 grovskuren fänkål
5 dl vispgrädde
salt efter smak
Fänkålscrudité
2 fänkål (à ca 500 g)
45 g olivolja
1 msk finriven citronzest
3 msk färskpressad citronjuice
1 tsk salt
Tillagning
Rostad rotselleri
Rosta i ugn på 180° tills de blir mjuka.
Bryt ner i mindre bitar innan servering.
Sjuden rotselleri
Skala och skiva rotsellerin på skärmaskin i 2 mm tjocklek.
Koklag
Sjud rotsellerin i lagen tills den är mjuk.
Blåmusselsås
Fräs fänkål, lök och vitlök tills det är genom skinligt. I med musslorna och häll på det vita vinet och sedan på med lock.
Sila av musslorna från vätskan när musslorna har öppnat sig, häll tillbaka vätskan i kastrullen och tillsätt grädden.
Koka såsen och smaksätt med salt efter preferens.
Fänkålscrudité
Ansa och hyvla fänkålen tunt, gärna med mandolin.
Lägg i en bunke och blanda med olivolja, citronzest, citronjuice och salt.