Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Stekt odlad havskatt

Recept skrivet av
Mattias Bosta
Stekt odlad havskatt som serveras med blåmusselsås, fänkål och rotselleri.

Ingredienser

Lagom åt: 10 portioner

1,5 kg stekt havskatt (150 g/portion) 

Rostad rotselleri
  • 3 st rotselleri skalade, klyftade
  • salt
  • olivolja
Sjuden rotselleri
  • 1 st rotselleri  
Koklag
  • 2 st citroner, juice 
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 2 msk salt
  • 7 dl vatten
  • 1 msk strösocker
Blåmusselsås
  • 2 nät blåmusslor (rensa bort de öppna och krossade) 
  • 4 st grovhackade bananschalottenlökar
  • 7 dl vitt vin
  • 4 klyftor vitlök (krossade)
  • 1 grovskuren fänkål
  • 5 dl vispgrädde
  • salt efter smak
Fänkålscrudité
  • 2 fänkål (à ca 500 g)
  • 45 g olivolja
  • 1 msk finriven citronzest
  • 3 msk färskpressad citronjuice
  • 1 tsk salt

Tillagning

Rostad rotselleri

  1. Rosta i ugn på 180° tills de blir mjuka.
  2. Bryt ner i mindre bitar innan servering.

Sjuden rotselleri

  1. Skala och skiva rotsellerin på skärmaskin i 2 mm tjocklek.

Koklag

  1. Sjud rotsellerin i lagen tills den är mjuk.

Blåmusselsås

  1. Fräs fänkål, lök och vitlök tills det är genom skinligt. I med musslorna och häll på det vita vinet och sedan på med lock.
  2. Sila av musslorna från vätskan när musslorna har öppnat sig, häll tillbaka vätskan i kastrullen och tillsätt grädden.
  3. Koka såsen och smaksätt med salt efter preferens.

Fänkålscrudité

  1. Ansa och hyvla fänkålen tunt, gärna med mandolin.
  2. Lägg i en bunke och blanda med olivolja, citronzest, citronjuice och salt.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.