Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

StikkiNikkis bästa gelato-recept

Recept skrivet av
Nicole Emson, grundare av StikkiNikki
Sverige är ett glassälskande land. Under sommarhalvåret, från mars till september, äter drygt 70 procent av svenskarna glass en gång i veckan eller oftare. Här är tre goda gelato-recept, som med fördel görs på ekologiska och Kravmärkta ingredienser.

Ingredienser

Lagom åt: 6 personer

Basic vanilla

  • 325 ml mjölk, 3%
  • 150 g socker
  • 6 äggulor
  • 1 vaniljstång, snittad och urskrapad
  • en nypa salt
  • 325 ml grädde

Stracciatella

  • Grunden är basic vanilla
  • Choklad efter önskemål, välj en riktig favorit

Blueberry swirl

  • Grunden är basic vanilla
  • 125 g färska blåbär
  • 25 g socker

Tillagning

Basic vanilla

Vaniljglassen basic vanilla är grunden för de andra variationerna.

  1. Vispa ihop socker, äggulor och vaniljfrön så att det blir ljust och pösigt
  2. Koka upp mjölk och grädde med den urskarapade vaniljstången. Dra av kastrullen från plattan.
  3. Blanda under omrörning långsamt ner äggsmeten i gräddmjölken. Värm upp blandningen till 85°  eller tills den börjar tjockna något. Den får inte koka.
  4. Kyl genast ner smeten, gärna över natten. Sila smeten genom en finmaskig sil. Häll blandningen i glassmaskin och kör tills den är klar.

Stracciatella

(den bästa smaken i världen enligt Nicole)

  1. Smält choklad, men låt den inte bli för varm.
  2. Häll den smälta chokladen med hjälp av en sked i en tunn stråle över den frusna glassen. Rör om tills chokladen går sönder i små bitar. Lägg i så mycket choklad du önskar.

Blueberry swirl

  1. Koka blåbär och socker på låg värme tills de blir mjuka och krämig, kyl.
  2. Blanda sedan ner blåbärsblandningen i vaniljglassen när den kommer från glassmaskinen, rör i färska blåbär.
  3. Frys.

Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader