Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Receptet är framtaget till Förskolekokboken och är skapat för 10 barnportioner.
Ingredienser
Lagom åt: 10 barnportioner
1 ½ kg potatis
300 g purjolök
olja
2 tsk grönsaksbuljong
2 l vatten
8 dl grädde
500 g färska champinjoner
5 st vitlöksklyftor
hackad färsk persilja
salt och svartpeppar
Tillagning
Skala och skiva potatisen. Skölj, ansa och strimla purjolöken och fräs purjolöken i olja. Tillsätt potatis och buljong och låt koka i 10–15 minuter.
Mixa soppan och häll i grädde. Koka upp och smaka av med salt och peppar.
Skär champinjonerna i småklyftor och fräs dem i stekpannan. Pressa över vitlök och tillsätt persilja.
Lägg svampfräset i soppan och toppa med krutonger och lite olivolja.
Mer om Förskolekokboken
Vi rekommenderar
Inspiration
Förskolekokboken: Framtidens mat - för framtidens människor
Hur det kommer sig att barnen äter två portioner av något på förskolan som de aldrig skulle smaka på hemma? Vi vill påstå att hemligheten finns i förskoleköken, där kunskap och engagemang blandas med genuin upptäckarlust och kreativitet.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.