Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Receptet är framtaget till Förskolekokboken och är skapat för 10 barnportioner.

Ingredienser

Lagom åt: 10 barnportioner
  • 1 ½ kg potatis
  • 300 g purjolök
  • olja
  • 2 tsk grönsaksbuljong
  • 2 l vatten
  • 8 dl grädde
  • 500 g färska champinjoner
  • 5 st vitlöksklyftor
  • hackad färsk persilja
  • salt och svartpeppar

Tillagning

  1. Skala och skiva potatisen. Skölj, ansa och strimla purjolöken och fräs purjolöken i olja. Tillsätt potatis och buljong och låt koka i 10–15 minuter.
  2. Mixa soppan och häll i grädde. Koka upp och smaka av med salt och peppar.
  3. Skär champinjonerna i småklyftor och fräs dem i stekpannan. Pressa över vitlök och tillsätt persilja.
  4. Lägg svampfräset i soppan och toppa med krutonger och lite olivolja.

Mer om Förskolekokboken

Inspiration

Förskolekokboken: Framtidens mat - för framtidens människor

Hur det kommer sig att barnen äter två portioner av något på förskolan som de aldrig skulle smaka på hemma? Vi vill påstå att hemligheten finns i förskoleköken, där kunskap och engagemang blandas med genuin upptäckarlust och kreativitet.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.