Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Inspiration

Förskolekokboken: Framtidens mat - för framtidens människor

Hur det kommer sig att barnen äter två portioner av något på förskolan som de aldrig skulle smaka på hemma? Vi vill påstå att hemligheten finns i förskoleköken, där kunskap och engagemang blandas med genuin upptäckarlust och kreativitet.

Runt lunchborden i förskolan läggs grunden till framtidens matvanor. Och de smaker som introduceras tidigt blir självklara för morgondagens vuxna.

På Martin & Servera tror vi att framtidens mat är grön, svinnsmart och hållbar. Med Förskolekokboken vill vi lyfta några av de kockar som arbetar hårt med just de områdena - nämligen landets förskolekockar. De som skapar barnens favoriträtter och ständigt hittar nya sätt att locka fram deras nyfikenhet och matglädje.

I den här boken har vi samlat vegetariska recept, pedagogiska knep och hållbara tips från tio av Sveriges alla fantastiska förskolekockar och matpedagoger. Vi hoppas att de ska inspirera till nya spännande smakupplevelser och idéer. Och en grönare framtid.

Träffa kockarna

Inspiration

Kamilla Ehrengrip

”Jag vill göra det okända känt för barnen”. Så sammanfattar Kamilla Ehrengrip, kock och måltidspedagog på Stallbackens förskola i Mölndal, sitt driv.
Inspiration

Casper Gommans

Hemligheten bakom att laga mat i naturen är att hålla det enkelt, menar Casper Gommans på I Ur och Skur Spetsbergen i Vega. ”Krångla inte till det, utan låt råvarorna tala för sig själva!"
Inspiration

Anna Strömquist Larsson

Jag trodde inte att jag skulle tycka så mycket om det. Men det är här jag ska vara. Det är detta jag brinner för och det jag vill göra, säger Anna som jobbar på Alnängarnas förskola i Örebro. 
Inspiration

Ibtihaj Alarini

"Munnen är hungrig, men det är ögonen som äter”, säger Ibtihaj Alarini, förskolekock på Näsbygårdens förskola i Kristianstad om hur hon tänker när hon lagar mat.
 
Inspiration

Anna-Karin Ris

Vi skapar framtidens konsumenter och lägger grunden för en positiv syn på hållbar utveckling och mer växtbaserad mat säger Anna-Karin Ris, kock på Almarevägens förskola i Järfälla.
Inspiration

Karin Hermansson

För Karin Hermansson i Stenungsund är glädjen till maten och måltiden alltid i fokus.
 
Inspiration

Jessica Lundh

Lokala råvaror och närproducerat är prio när Jessica Lundh, kock på Lunda förskola i Boden gör sina inköp.
Inspiration

Emil Spanos

Jag ser det som att jag driver en restaurang för barnen och mitt mål är att mina gäster ska få en trevlig upplevelse och perfekt mat varje dag, säger Emil Spanos, förskolekock på Norrboda förskola i Kungsängen.
Inspiration

Madde Hultman

Prio ett är god och vällagad mat, när Madde Hultman, kock och måltidspedagog på Förskolan Marieberg i Motala, skapar magi i köket.
Inspiration

Therese Nordin

Att servera genuin mat med mycket näring är prio ett för Therese Nordin, kock på Tärnsjö förskola i Heby.

Läs mer

Inspiration

Den goda måltiden – nytt nummer

Den goda måltiden är en inspirationstidning från Martin & Servera för dig som lagar mat inom vård, skola och omsorg.
GastroMerit

Växtbaserad mat för stora och små

Det här är en inspirerande heldagskurs för dig som vill servera mer växtbaserad mat till unga och vuxna gäster med höga krav och som kanske är ovana vid vegetarisk mat. Kursen innehåller både praktiska och teoretiska moment och leds av kokboksförfattaren och dietisten Sara Ask.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.