Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Inspiration

Karin Hermansson

Recept

Recept

Tofubiffar med björnbärssallad

Receptet är skapat för 10 barnportioner.
Recept

Cho-glad

Ett roligt pålägg, mellanlägg i bakverk eller som dipp till färsk frukt. Receptet är skapat för 10 barnportioner.
För Karin Hermansson i Stenungsund är glädjen till maten och måltiden alltid i fokus.
 
”Matglädje är lust och nyfikenhet, glädjen till mat eller måltidssituationen. Det är en kombination av färg, form, doft och smak och för mig är det viktigaste att ge mina gäster den helhetsupplevelsen”, säger Karin.

Dörren till köket står alltid öppen och Karin rör sig runt i restaurangen när barnen äter. Att vara närvarande är något hon sätter stort värde på. ”Jag vill dela kärleken till råvaran och låta barnen vara nära maten. De är fantastiska gäster, och det blir många sköna samtal och en härligt ärlig direktkontakt”, säger hon.

"Att vara varsam om produkten med respekt för råvaran är min grundtanke. Vi slänger inget, vi tar hand om allt och gör något bra av det."

Karin Hermansson
För Karin är barnen restauranggäster och upplevelsen de får under besöket är precis lika viktig som på vilken restaurang som helst. ”Jag brukar tänka ’hur vill jag ha det när jag går ut och äter’? Jag vill bli sedd. Är det gäster så är det gästfokus. Jag rör mig runt i restaurangen och försöker vara mottaglig för både ris och ros. Förklara med dofter och ord. Jag utgår aldrig från att mina gäster inte gillar någonting”. 

Att ta tillvara på hela råvaran och arbeta med mat i säsong är något Karin har med sig sedan barnsben. ”Att vara varsam om produkten med respekt för råvaran är min grundtanke. Vi slänger inget, vi tar hand om allt och gör något bra av det”.

Foto: Åsa Lancaster

Läs mer

Inspiration

Förskolekokboken: Framtidens mat - för framtidens människor

Hur det kommer sig att barnen äter två portioner av något på förskolan som de aldrig skulle smaka på hemma? Vi vill påstå att hemligheten finns i förskoleköken, där kunskap och engagemang blandas med genuin upptäckarlust och kreativitet.
Inspiration

Den goda måltiden – nytt nummer

Den goda måltiden är en inspirationstidning från Martin & Servera för dig som lagar mat inom vård, skola och omsorg.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.