Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Receptet är framtaget till Förskolekokboken och är skapat för 10 barnportioner.
Ingredienser
Lagom åt: 10 barnportioner TOFUBIFFAR
1 pkt tofu (400 g)
1 kruka koriander
1 st vitlöksklyfta
2 st salladslök
½ röd paprika
½ röd chili
1 bit färsk ingefära
2 ½ dl kokosgrädde
grönsaksbuljong
1 st lime (juice och zest)
1 dl kikärtsmjöl
½ dl maizena
3 dl panko
salt och svartpeppar
BJÖRNBÄRSSALLAD
250 g sojabönor
100 g ruccola
1 näve björnbär
1 dl torrostade solroskärnor
½ picklad rödlök
Tillagning
Riv tofu grovt. Hacka koriander, vitlök, salladslök, paprika, chili, ingefära och blanda samman med tofu.
Tillsätt kokosgrädde, lime och buljong. Rör till en smet och tillsätt därefter kikärtsmjöl, maizena och panko. Smaka av med salt och peppar.
Rulla 30 bollar av smeten och lägg på en stekplåt eller en bricka. Strö lite panko på bollarna och platta till dem.
Stek biffarna i lite olja i stekpanna eller tillaga i ugn på 175 graders värme i cirka 15 minuter.
Blanda ingredienserna till salladen och smaksätt den med en enkel dressing på rapsolja, senap, citron och lite honung.
Servera tofubiffarna tillsammans med björnbärssalladen, havreris eller matkorn och en dippsås med sweet chili, olja och vinäger.
Mer om Förskolekokboken
Vi rekommenderar
Inspiration
Förskolekokboken: Framtidens mat - för framtidens människor
Hur det kommer sig att barnen äter två portioner av något på förskolan som de aldrig skulle smaka på hemma? Vi vill påstå att hemligheten finns i förskoleköken, där kunskap och engagemang blandas med genuin upptäckarlust och kreativitet.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.