Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Inspiration

Therese Nordin

Recept

Recept

Tomatsoppa med auberginepizza

Receptet är skapat för 10 barnportioner.
Recept

Zucchinifritters

Receptet är skapat för 10 barnportioner.
Att servera genuin mat med mycket näring är prio ett för Therese Nordin, kock på Tärnsjö förskola i Heby.
”Vi är en relativt liten förskola, som ligger i en härlig miljö med skogen alldeles intill. Tärnsjö är klassat som ett socioekonomiskt utsatt område och vi brinner för att få behålla vår goda standard på maten, eftersom det verkligen behövs här”, säger Therese. När hon studerade till kostrådgivare för tio år sedan väcktes intresset för näringslära och sedan dess har det hållit i sig.
 
”Jag ser maten som förebyggande medicin. Den ska ge optimala förutsättningar för att växa, utvecklas och att ha hälsan. Jag tänker att jag serverar en tallrik energi till mina gäster – utan onödiga tillsatser och full av färg och smak”, förklarar Therese. 
 
 

"Jag tänker att jag serverar en tallrik energi till mina gäster – utan onödiga tillsatser och full av färg och smak."

Therese Nordin
Framtidens förskola kommer ha ännu mer grönt på matbordet, tror hon, och en av hennes drivkrafter är att skapa nyfikenhet kring näringsrik mat.
 
”Det är oftare vi vuxna som har förutfattade meningar om vad barnen äter, än vad de själva har. Jag försöker väcka deras intresse för nya smaker på olika sätt. Det kan handla om att de får skapa konstverk av mat i ateljén som vi sedan äter, att introducera spännande röror att dippa grönsaker i eller att lägga fokus på ’Månadens grönsak’, för att sätta olika teman på matlagningen”, säger Therese.

Foto: Milena Grandi

Läs mer

Inspiration

Förskolekokboken: Framtidens mat - för framtidens människor

Hur det kommer sig att barnen äter två portioner av något på förskolan som de aldrig skulle smaka på hemma? Vi vill påstå att hemligheten finns i förskoleköken, där kunskap och engagemang blandas med genuin upptäckarlust och kreativitet.
Inspiration

Den goda måltiden – nytt nummer

Den goda måltiden är en inspirationstidning från Martin & Servera för dig som lagar mat inom vård, skola och omsorg.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.