Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Inspiration

Anna Strömquist Larsson

Recept

Recept

Morotsbiffar med panko

Receptet är skapat för 10 barnportioner.
Recept

Kesobröd med busfrön

Busa med barnen med detta kesobröd. Receptet är för 2 limpor.
Jag trodde inte att jag skulle tycka så mycket om det. Men det är här jag ska vara. Det är detta jag brinner för och det jag vill göra, säger Anna som jobbar på Alnängarnas förskola i Örebro. 
När Anna Strömquist Larsson, kock på Alnängarnas förskola i Örebro, lämnade restaurangköket för jobbet som förskolekock, blev hon såld direkt. ”Jag trodde inte att jag skulle tycka så mycket om det. Men det är här jag ska vara. Det är detta jag brinner för och det jag vill göra”, säger hon.

I hennes kök är barnen välkomna att vara med och laga mat. Och tillsammans odlar de också, både i köket och på gården. ”Med de äldre barnen har vi satt potatis och odlat tomater, som de får ta med sig hem till sommaren. Man ser en sådan stolthet i dem när det växer och de är väldigt intresserade och engagerade”, berättar Anna.

 

"Veckans överblivna pasta blir gratäng. Såsen får nytt liv. Grönsakerna kan frysas och åka ner i en soppa. Det blir lite av en sport att använda allt."

Anna Strömquist Larsson
Själv brinner hon särskilt för den vegetariska maten och vill att den ska vara ett naturligt inslag i barnens matvardag. ”Korv och köttbullar får de tillräckligt med hemma. Här vill jag lägga en grund för synen på den vegetariska maten som något helt naturligt”. 

Anna ser det som en självklarhet att använda ekologiska produkter i den mån det är möjligt och ställer gärna till med ”restfest” för att minska matsvinnet. ”Veckans överblivna pasta blir gratäng. Såsen får nytt liv. Grönsakerna kan frysas och åka ner i en soppa. Det blir lite av en sport att använda allt”.

Foto: Kristina Aczél Nebron 

Läs mer

Inspiration

Förskolekokboken: Framtidens mat - för framtidens människor

Hur det kommer sig att barnen äter två portioner av något på förskolan som de aldrig skulle smaka på hemma? Vi vill påstå att hemligheten finns i förskoleköken, där kunskap och engagemang blandas med genuin upptäckarlust och kreativitet.
Inspiration

Den goda måltiden – nytt nummer

Den goda måltiden är en inspirationstidning från Martin & Servera för dig som lagar mat inom vård, skola och omsorg.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.