Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Receptet är framtaget till Förskolekokboken och är skapat för 10 barnportioner.
Ingredienser
Lagom åt: 10 barnportioner
1 påse torrjäst
5 dl vatten
3/4 dl rapsolja
1 dl sirap
250 g keso
1 nypa salt
½ dl busfrön*
*BUSFRÖN
2 dl pumpakärnor
2 dl solroskärnor
rapsolja
kryddor
Tillagning
Häll jästen i en degblandare och lös i fingervarmt vatten. Tillsätt olja, sirap, keso, salt och frön.
Tillsätt mjölet lite i taget, och se till att du får en bra konsistens på degen. Kör gärna degblandaren några minuter extra.
Jäs i cirka 30–45 minuter. Baka ut som bullar eller limpa och jäs en omgång till i cirka 30 minuter.
Grädda i cirka fem minuter på 250 graders värme och sänk sedan temperaturen till 160 grader. Grädda i åtta minuter till, (något längre om du gör limpa) eller tills brödet har en innertemperatur på 98 grader.
Busfrön: Blanda frön med lite rapsolja och valfria kryddor t.ex. paprikapulver, vitlök och salt. Rosta i ugnen i cirka 160 graders värme, eller i stekpanna, tills de fått fin färg.
Mer om Förskolekokboken
Vi rekommenderar
Inspiration
Förskolekokboken: Framtidens mat - för framtidens människor
Hur det kommer sig att barnen äter två portioner av något på förskolan som de aldrig skulle smaka på hemma? Vi vill påstå att hemligheten finns i förskoleköken, där kunskap och engagemang blandas med genuin upptäckarlust och kreativitet.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.