Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Receptet är framtaget till Förskolekokboken och är skapat för 10 barnportioner.
Ingredienser
Lagom åt: 10 barnportioner MOROTSBIFFAR
650 g kokt potatis
350 g morot
200 g kikärtor
1 st ägg
100 g prästost
1 st gul lök
100 g majs
persilja
1 dl sweet chili
grönsaksbuljong
potatismjöl eller maizena
panko
KLYFTPOTATIS
1 kg potatis med skal
3 msk rapsolja
TZATZIKI
1 st gurka
500 g yoghurt, 10%
vitlök, honung och olivolja
salt och svartpeppar
Tillagning
Riv potatis, morötter och kikärtor i maskin. Blanda ihop med de övriga ingredienserna till en smet. Känns den för lös tillsätt mer potatismjöl eller maizena. Forma till biffar och vänd i panko.
Stek på stekbord eller stekbleck i ugnen, cirka 10 minuter på varje sida i 180 grader.
Klyfta potatisen, massera in olja och smaksätt med valfria kryddor. Kör i ugnen cirka 20 minuter i 180 grader.
Riv gurkan grovt och låt gärna stå en stund med salt för att vätskan ska dras ut. Blanda yoghurt med gurka, vitlök, honung och smaka av med salt och peppar.
Mer om Förskolekokboken
Vi rekommenderar
Inspiration
Förskolekokboken: Framtidens mat - för framtidens människor
Hur det kommer sig att barnen äter två portioner av något på förskolan som de aldrig skulle smaka på hemma? Vi vill påstå att hemligheten finns i förskoleköken, där kunskap och engagemang blandas med genuin upptäckarlust och kreativitet.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.