Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Receptet är framtaget till Förskolekokboken och är skapat för 10 barnportioner.

Ingredienser

Lagom åt: 10 barnportioner

MOROTSBIFFAR
  • 650 g kokt potatis
  • 350 g morot
  • 200 g kikärtor
  • 1 st ägg
  • 100 g prästost
  • 1 st gul lök
  • 100 g majs
  • persilja
  • 1 dl sweet chili
  • grönsaksbuljong
  • potatismjöl eller maizena
  • panko

KLYFTPOTATIS
  • 1 kg potatis med skal
  • 3 msk rapsolja

TZATZIKI
  • 1 st gurka
  • 500 g yoghurt, 10%
  • vitlök, honung och olivolja
  • salt och svartpeppar

Tillagning

  1. Riv potatis, morötter och kikärtor i maskin. Blanda ihop med de övriga ingredienserna till en smet. Känns den för lös tillsätt mer potatismjöl eller maizena. Forma till biffar och vänd i panko.
  2. Stek på stekbord eller stekbleck i ugnen, cirka 10 minuter på varje sida i 180 grader.
  3. Klyfta potatisen, massera in olja och smaksätt med valfria kryddor. Kör i ugnen cirka 20 minuter i 180 grader.
  4. Riv gurkan grovt och låt gärna stå en stund med salt för att vätskan ska dras ut. Blanda yoghurt med gurka, vitlök, honung och smaka av med salt och peppar.
 

Mer om Förskolekokboken

Inspiration

Förskolekokboken: Framtidens mat - för framtidens människor

Hur det kommer sig att barnen äter två portioner av något på förskolan som de aldrig skulle smaka på hemma? Vi vill påstå att hemligheten finns i förskoleköken, där kunskap och engagemang blandas med genuin upptäckarlust och kreativitet.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.