Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Inspiration

Casper Gommans

Recept

Recept

Rostad blomkål med kikärtdukkah och bönkräm

Mat som går lika bra att äta ute. Receptet är skapat för 10 barnportioner.
Recept

Timjanrostade morötter med risonirisotto

Receptet är skapat för 10 barnportioner.
Hemligheten bakom att laga mat i naturen är att hålla det enkelt, menar Casper Gommans på I Ur och Skur Spetsbergen i Vega. ”Krångla inte till det, utan låt råvarorna tala för sig själva!"
Med en kockutbildning från Nederländerna och en bakgrund som köksmästare på flera av Stockholms krogar är Casper Gommans fokus att alltid sätta råvaran och smaken i centrum. När han bytte innerstadsrestaurangerna mot I Ur och Skur-förskolan Spetsbergen i Vega mötte han, trots många år i branschen, nya utmaningar. ”Att laga mat utomhus var något nytt för mig, så där har jag fått möjlighet att bredda mina kunskaper”, berättar han. Hemligheten bakom att laga mat i naturen är att hålla det enkelt, menar Casper. ”Krångla inte till det, utan låt råvarorna tala för sig själva! Naturen är redan en extra krydda. När man äter ute kommer maten på andra plats. Då är det elden, vinden och naturen som är smakhöjare”, säger han. Att hans gäster numera är barn är något som gör arbetet extra roligt, menar Casper. ”Att få lära dem att det finns en massa spännande smaker och utmana dem är en extra morot. Jag känner att jag har gjort min egen resa och att det var här jag skulle hamna”, förklarar han.

"Naturen är redan en extra krydda. När man äter ute kommer maten på andra plats. Då är det elden, vinden och naturen som är smakhöjare."

Casper Gommans
Att hans gäster numera är barn är något som gör arbetet extra roligt, menar Casper. ”Att få lära dem att det finns en massa spännande smaker och utmana dem är en extra morot. Jag känner att jag har gjort min egen resa och att det var här jag skulle hamna”, förklarar han.

Foto: Milena Grandi

Läs mer

Inspiration

Förskolekokboken: Framtidens mat - för framtidens människor

Hur det kommer sig att barnen äter två portioner av något på förskolan som de aldrig skulle smaka på hemma? Vi vill påstå att hemligheten finns i förskoleköken, där kunskap och engagemang blandas med genuin upptäckarlust och kreativitet.
Inspiration

Den goda måltiden – nytt nummer

Den goda måltiden är en inspirationstidning från Martin & Servera för dig som lagar mat inom vård, skola och omsorg.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.