Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Inspiration

Emil Spanos

Recept

Recept

Quinoabiffar med dillgremolata

Receptet är skapat för 10 barnportioner.
Recept

Yorkshirepudding

Receptet är skapat för 10 barnportioner.
Jag ser det som att jag driver en restaurang för barnen och mitt mål är att mina gäster ska få en trevlig upplevelse och perfekt mat varje dag, säger Emil Spanos, förskolekock på Norrboda förskola i Kungsängen.
Med en bakgrund som personlig kock runt om i världen, ser Emil matbordet som en plats för samtal och underhållning – både hemma och på förskolan.

Det som driver honom är att skapa nyfikenhet hos barnen och att få deras ärliga respons på maten han serverar. ”När någon säger ’det här var bättre än godis’, då smälter hjärtat. Barnen har en total ärlighet. Vuxna gäster är mer artiga, med dem vet man inte om de menar vad de säger. Men barnen säger precis vad de tycker”.

"Jag utgår från barnen och låter dem styra. Jag provar något nytt och sedan bygger jag om utifrån hur det har funkat."

Emil Spanos
Att introducera nya smaker för barnen är en sak Emil brinner för. Hemligheten för att lyckas, menar han, är att inte ge upp och att arbeta gradvis med smaker. ”Allt funkar inte på en gång, man måste vara flexibel och samtidigt hålla ut. Börja försiktigt med en ny smak som tillbehör, snarare än som huvudrätt, och utöka efter hand. Jag utgår från barnen och låter dem styra. Jag provar något nytt och sedan bygger jag om utifrån hur det har funkat”.

Foto: Milena Grandi

Läs mer

Inspiration

Förskolekokboken: Framtidens mat - för framtidens människor

Hur det kommer sig att barnen äter två portioner av något på förskolan som de aldrig skulle smaka på hemma? Vi vill påstå att hemligheten finns i förskoleköken, där kunskap och engagemang blandas med genuin upptäckarlust och kreativitet.
Inspiration

Den goda måltiden – nytt nummer

Den goda måltiden är en inspirationstidning från Martin & Servera för dig som lagar mat inom vård, skola och omsorg.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.