Produktlarm: GENNARO AURICCHIO SPA, COLOMBO, återkallar artikeln Gorgonzola Piccante 1,5,kg (artikelnummer 108976). Återkallas på grund av mikrobiologisk risk. Detta är en försiktighetsåtgärd då listeria påträffats av leverantören.
Produktlarm: Kronägg AB, Kronägg Frigående, återkallar 5 st artiklar Ägg från frigående höns (artikelnummer 104875, 428235, 435602, 448613, 101002). Återkallas av producent på grund av upptäckt salmonella i stallmiljön. Inga ägg har bekräftats med smitta.Läs merLäs mindre
Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
”Jag vill göra det okända känt för barnen”. Så sammanfattar Kamilla Ehrengrip, kock och måltidspedagog på Stallbackens förskola i Mölndal, sitt driv.
Maten får ta plats på Stallbackens förskola. Och måltiderna är en del av den övriga pedagogiken. ”Jag tror att vi förskolekockar behöver våga ta plats och inte stänga in oss i köket. Jag vill möta barnen i deras miljö och hos oss blir köket en naturlig del i pedagogiken. Förskolan är en helhet, där vi har olika professioner, men samma fokus på barnen”, säger Kamilla.
Som måltidspedagog jobbar hon mycket med att skapa nyfikenhet kring nya råvaror och smaker. ”Vi arbetar med smakbryggor, där vi introducerar en ny smak eller ett nytt livsmedel tillsammans med något välkänt”, förklarar hon.
"Genom att få barnen att vilja äta mer vegetariskt och minska på matsvinnet, kommer vi kunna hjälpas åt att minska vår klimatpåverkan i framtiden."
Att barnen ska få en förståelse för hela kedjan i det som serveras, tror Kamilla ökar viljan att prova och smaka. Att visa och förklara en råvaras ursprung, hur den växt, tillagats och vad som händer med den när den lämnas kvar på tallriken, skapar delaktighet och engagemang och ett mer hållbart tänk. ”Genom att få barnen att vilja äta mer vegetariskt och minska på matsvinnet, kommer vi kunna hjälpas åt att minska vår klimatpåverkan i framtiden”, säger hon.
Foto: Emmalin Larsson
Läs mer
Vi rekommenderar
Inspiration
Förskolekokboken: Framtidens mat - för framtidens människor
Hur det kommer sig att barnen äter två portioner av något på förskolan som de aldrig skulle smaka på hemma? Vi vill påstå att hemligheten finns i förskoleköken, där kunskap och engagemang blandas med genuin upptäckarlust och kreativitet.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.