Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Receptet är framtaget till Förskolekokboken och är skapat för 10 barnportioner.
Ingredienser
Lagom åt: 10 barnportioner
180 g torkad gråärt
180 g torkad gråärt
1 st gul lök
4–5 st vitlöksklyftor
100 g kokt potatis
1 ¼ dl ajvar
½ msk persilja
½ msk gräslök
1 ½ tsk salt
½ tsk svartpeppar
1 tsk paprikapulver
½ dl vatten
¼ dl olja
¼ dl majsstärkelse
Tillagning
Blötlägg gråärtorna över natten. Koka ärtorna tills de är mjuka, men fortfarande har lite textur kvar. Mixa ärtorna till en grov, inte helt slät smet.
Hacka och stek löken och vitlöken och rör samman med gråärtssmeten.
Mosa potatisen och tillsätt den tillsammans med ajvar, kryddor, vatten och olja. Tillsätt majsstärkelsen lite i taget och forma smeten till biffar.
Stek i olja och servera med klyftpotatis och kall sås.
Mer om Förskolekokboken
Vi rekommenderar
Inspiration
Förskolekokboken: Framtidens mat - för framtidens människor
Hur det kommer sig att barnen äter två portioner av något på förskolan som de aldrig skulle smaka på hemma? Vi vill påstå att hemligheten finns i förskoleköken, där kunskap och engagemang blandas med genuin upptäckarlust och kreativitet.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.