Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Receptet är framtaget till Förskolekokboken och är skapat för 10 barnportioner.
Ingredienser
Lagom åt: 10 barnportioner
250 g smördegsplattor
1 dl solroskärnor
1 dl ajvar
Tillagning
Låt smördegsplattorna tina i 15–20 minuter i rumstemperatur. Mixa solroskärnorna och blanda samman med ajvar.
Kavla ut plattorna och skär i tio lika stora bitar.
Lägg en klick av blandningen på varje platta och vik ihop.
Grädda i ugnen på 200 graders värme i 10–15 minuter eller tills de har fått fin färg.
Mer om förskolekokboken
Vi rekommenderar
Inspiration
Förskolekokboken: Framtidens mat - för framtidens människor
Hur det kommer sig att barnen äter två portioner av något på förskolan som de aldrig skulle smaka på hemma? Vi vill påstå att hemligheten finns i förskoleköken, där kunskap och engagemang blandas med genuin upptäckarlust och kreativitet.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.