Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Piroger med ajvar och solroskärnor

Recept skrivet av
Kamilla Ehrengrip
Receptet är framtaget till Förskolekokboken och är skapat för 10 barnportioner.

Ingredienser

Lagom åt: 10 barnportioner
  • 250 g smördegsplattor
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl ajvar

Tillagning

  1. Låt smördegsplattorna tina i 15–20 minuter i rumstemperatur. Mixa solroskärnorna och blanda samman med ajvar.
  2. Kavla ut plattorna och skär i tio lika stora bitar.
  3. Lägg en klick av blandningen på varje platta och vik ihop.
  4. Grädda i ugnen på 200 graders värme i 10–15 minuter eller tills de har fått fin färg.

Mer om förskolekokboken

Inspiration

Förskolekokboken: Framtidens mat - för framtidens människor

Hur det kommer sig att barnen äter två portioner av något på förskolan som de aldrig skulle smaka på hemma? Vi vill påstå att hemligheten finns i förskoleköken, där kunskap och engagemang blandas med genuin upptäckarlust och kreativitet.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.