Kalendern visar just nu dina standardturer.
Ingen kontakt med server
= tillgänglig leveransdag
Ingen kontakt med server
Valt prisdatum
Tillgängliga dagar
It appears that your browser has cookies disabled.
The website requires your browser to enable cookies in order to login.
Please enable cookies and reload this page.
It appears that your browser has JavaScript disabled.
This Website requires your browser to be JavaScript enabled.
Please enable JavaScript and reload this page.
En smaksatt sill till julbordet från Rökeriet Fjäderholmarna.
Ingredienser
Grundsill
500 g saltsill
Vatten
200 g ättika 12%
315 g socker
600 g vatten
2 st lagerblad
4 st vitpeppar
4 st kryddpeppar
2 st svartpeppar
Svartvinbärssill
500 g grundsill eller femminuters-sill
200 g svartvinbärssaft
1 dl frysta eller färska svenska svarta vinbär
1 st röd lök
5-6 nejlikor, kryddnejlikor
5-6 vitpepparkorn
Tillagning
Dag 1
Skölj saltsillen med vatten tills vätskan börjar klarna.
Lägg sillen i en bunke med vatten i kylen över natten.
Blanda alla ingredienser till lagen i en kastrull och värm tills sockret har löst sig. Kyl ner.
Dag 2
Häll av sillen och spola tills vätskan blir klar.
Häng sillen i ett durkslag för att sedan skära i 3 cm stora bitar. Lägg sillen i en behållare med lock, häll över lagen och återslut.
Sillen är klar efter ca 24 timmar.
Svartvinbärssill
Häll av lag från sillen i en kastrull.
Tillsätt svartvinbärssaft och låt koka upp.
Ta av från spisen, mixa, sila och kyl ner.
Skala och skiva rödlök.
Rosta nejlika och vitpeppar i stekpanna och tillsätt i lagen tillsammans med löken och svarta vinbär.
Häll lagen över sillen och låt stå i ca 24 timmar.
Utvalda ingredienser från receptet
428037, BERGANDER, Sverige
{{jmfprisString}}/l
{{jmfPrisDeladString}}/l
049262, Polarica, Polen
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
544064, Perstorp ättika, Sverige
{{jmfprisString}}/l
{{jmfPrisDeladString}}/l
266361, WERNERS, Sri Lanka
{{jmfprisString}}/kilogram (kg)
{{jmfPrisDeladString}}/kilogram (kg)