Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Tarteletter och drinken The Drew

Recept skrivet av
Kung Carls bakficka
Tarteletter med vanilj crème och färska bär är en del i konceptet "Cocktails and sweets" hos Kung Carls bakfick. Servera gärna med gindrinken The Drew.

Ingredienser

Mördeg

  • 300 g vetemjöl eller mandelmjöl
  • 2 dl florsocker
  • 125 g smör i bitar
  • skal från 1 citron
  • 1 äggula
  • 6 msk iskallt vatten

Vaniljkräm

  • 5 dl mjölk
  • 3 msk vaniljsocker
  • 1 st vaniljtång
  • 1 dl strösocker
  • 6 st äggulor
  • 3 msk majsstärkelse
  • 50 g mjukt smör

Drink, The Drew

  • 3 cl Beefeter Gin
  • 2 cl Chambord
  • Björnbär
  • Hallon
  • Mynta
  • Svartpeppar
  • 3 cl Citron
Inspiration

Cocktails and sweets på Kung Carls bakficka

Tillagning

Mördeg

  1. Nyp ihop tärnat, kallt smör med vetemjöl och florsocker.
  2. Tillsätt äggulan och kallvattnet samman tills degen precis går ihop. Plasta degen och låt den vila i kylen i minst 30 minuter. Sätt ugnen på 175° varmluft.
  3. Kavla ut mördegen på ett mjölat bakbord och klä tartelettformar med löstagbar botten och räfflad kant. Nagga botten med en gaffel.

Vaniljkräm

  1. Koka upp mjölken med frön från en delad och urskrapad vaniljstång.
  2. Vispa strösocker, äggula och majsstärkelse vitt och pösigt.
  3. Slå över den heta mjölken under vispning för hand.
  4. Häll tillbaka blandningen i kastrullen och värm upp under kraftig vispning, häll över i en skål när blandningen tjocknat riktigt ordentligt.
  5. Plocka ur vaniljstången.
  6. Smält smöret i den varma krämen under vispning, fortsätt vispa tills krämen är slät. Låt den svalna.

Inspiration

Cocktails and sweets på Kung Carls bakficka

Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader