Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Tebirkes

Recept skrivet av
Kalle Bengtsson
Klassiska danska vallmobröd. Receptet räcker till 40 stycken bröd á 70 gram.

Ingredienser

Lagom åt: 40 bröd

  • 1280 g manitoba cream
  • 680 g vatten
  • 140 g socker
  • 60 g jäst
  • 26 g salt
  • 50 g hela söta maltkorn
  • 800 g smör för kavling
Inspiration

Kalle Bengtsson bakar

Idag är det många caféer och bagerier som väljer att nischa sig genom att baka med ett speciellt mjöl. Vi har låtit Kalle Bengtsson från Svenska Kocklandslaget baka några fantastiskt goda bröd av mjölnyheter från Ramlösa Kvarn, det allra senaste tillskotten i vårt mjölsortiment.

Tillagning

  1. Mortla och sikta maltkornen.
  2. Kör ihop alla ingredienser utom smöret till en smidig deg.
  3. Platta ut smöret till en 3 cm hög fyrkant, lägg degen och smöret i kylen och vänta tills de har fått samma temperatur.
  4. Kavla ut degen dubbelt så stor som smöret, vik in smöret i degen och kavla 2 x 4-slag och avsluta med ett 1 x 3-slag. Vila degen i kyl 20 minuter mellan varje slag.
  5. Kavla ut hela degen. Skär 20 cm breda remsor, vik ihop remsorna som ett treslag, kubba 70 grams bitar.
  6. Doppa den släta sidan mot en fuktig handduk och sen i vallmofrö.
  7. Jäs i kyl över natten.
  8. Baka i varmluftsugn på 200° i ca 15 minuter.

Inspiration

Kalle Bengtsson bakar

Idag är det många caféer och bagerier som väljer att nischa sig genom att baka med ett speciellt mjöl. Vi har låtit Kalle Bengtsson från Svenska Kocklandslaget baka några fantastiskt goda bröd av mjölnyheter från Ramlösa Kvarn, det allra senaste tillskotten i vårt mjölsortiment.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.