Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Tortillas med fräsch räksallad

Recept skrivet av
Coldwater United Seafood
Tortillas fulla av smak; här samsas sött, salt och syrligt. Chilimajonnäs ger rätten en touch av hetta.

Ingredienser

Lagom åt: 20 personer

Mjuka Tacos
  • 600 gram vetemjöl
  • 2 tsk salt
  • 4 dl ljummet vatten
  • 100 gram mjukt smör

Räksallad
  • 400 gram handskalade räkor
  • 1 mango
  • 2 pepparfrukter
  • 1 rödlök
  • 4 salladslök
  • 2 stora tomater

Chilidressing
  • 4 dl majonnäs
  • 2 dl Sriracha Mayo ( kan köpas i de flesta livsmedelsbutiker)
  • 2 stora vitlökar
  • 4 matskedar sesamfrön
  • salt

Guacamole
  • 2 avokado
  • 1 rödlök
  • 2 tomater
  • 2 stora vitlökar
  • limejuice
  • salt och peppar

Tillagning

Mjuka tacos

  1. Smula ner smöret i mjölet och blanda i salt. Tillsätt vatten, lite i taget.
  2. När degen är jämn hälls den ut på bordet och knådas.
  3. Forma degen till 20 små bollar. Rulla ut dem till tunna, runda tacos.
  4. Stek dem på hög värme i en torr panna i cirka 1 minut på var sida.
  5. Lägg dem ovanpå varandra i en bunke och lägg en ren handduk över så att de håller sig ljumma och mjuka.

Räksallad

  1. Skär mango, chili, purjolök, tomat och rödlök i fina tärningar.
  2. Skölj snabbt räkorna i kallt vatten och låt dem rinna av på lite hushållspapper.
  3. Blanda därefter ihop alla ingredienserna.

Chilidressing

  1. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna (ingen olja ska användas). När sesamfröna är gyllenbruna tas de från värmen.
  2. Blanda samman majonnäs, Sriracha Mayo och sesamfrön i en skål. Pressa därefter i vitlök, rör samman och smaksätt med salt.
  3. Ställ dressingen kallt innan servering.

Guacamole

  1. Hacka rödlöken fint, halvera tomaten och ta bort kärnor samt innehållet – hacka därefter tomaten fint. Hacka vitlöken.
  2. Halvera avokadon och mosa ner i en skål.
  3. Vänd ner de resterande ingredienserna. Pressa i limejuicen och rör ihop.
  4. Smaka av med salt och peppar.

Tips!
Innan servering; droppa limejuice över tacosen och toppa med finsnittad spetskål, creme fraiche, chilidressing och cashewnötter.

Artiklar från receptet | Fler recept

Hållbara Val
Räka i lake handskalad påse MSC 1,5kg
584177, COLDWATER, Marocko
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • MSC, Marine Stewardship Council
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Hållbara Val
Räka i lake handskalad MSC 1,5kg
584201, Coldwater United Seafood, Marocko
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • MSC, Marine Stewardship Council
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Recept

Blinier med räkor och örter

Blinier fungerar utmärkt som snacks eller förrätt och kan göras på många olika sätt. Dessa blinier är toppade med en härlig räksallad fylld med färska örter och grön sparris. De små blinierna går utmärkt att frysa in, för att tina och värma uppvid ett senare tillfälle.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.