Kalendern visar just nu dina standardturer.
Ingen kontakt med server
= tillgänglig leveransdag
Ingen kontakt med server
Valt prisdatum
Tillgängliga dagar
It appears that your browser has cookies disabled.
The website requires your browser to enable cookies in order to login.
Please enable cookies and reload this page.
It appears that your browser has JavaScript disabled.
This Website requires your browser to be JavaScript enabled.
Please enable JavaScript and reload this page.
Tortillas fulla av smak; här samsas sött, salt och syrligt. Chilimajonnäs ger rätten en touch av hetta.
Ingredienser
Lagom åt:
20 personer Mjuka Tacos
600 gram vetemjöl
2 tsk salt
4 dl ljummet vatten
100 gram mjukt smör
Räksallad
400 gram handskalade räkor
1 mango
2 pepparfrukter
1 rödlök
4 salladslök
2 stora tomater
Chilidressing
4 dl majonnäs
2 dl Sriracha Mayo ( kan köpas i de flesta livsmedelsbutiker)
2 stora vitlökar
4 matskedar sesamfrön
salt
Guacamole
2 avokado
1 rödlök
2 tomater
2 stora vitlökar
limejuice
salt och peppar
Tillagning
Mjuka tacos
Smula ner smöret i mjölet och blanda i salt. Tillsätt vatten, lite i taget.
När degen är jämn hälls den ut på bordet och knådas.
Forma degen till 20 små bollar. Rulla ut dem till tunna, runda tacos.
Stek dem på hög värme i en torr panna i cirka 1 minut på var sida.
Lägg dem ovanpå varandra i en bunke och lägg en ren handduk över så att de håller sig ljumma och mjuka.
Räksallad
Skär mango, chili, purjolök, tomat och rödlök i fina tärningar.
Skölj snabbt räkorna i kallt vatten och låt dem rinna av på lite hushållspapper.
Blanda därefter ihop alla ingredienserna.
Chilidressing
Rosta sesamfröna i en torr stekpanna (ingen olja ska användas). När sesamfröna är gyllenbruna tas de från värmen.
Blanda samman majonnäs, Sriracha Mayo och sesamfrön i en skål. Pressa därefter i vitlök, rör samman och smaksätt med salt.
Ställ dressingen kallt innan servering.
Guacamole
Hacka rödlöken fint, halvera tomaten och ta bort kärnor samt innehållet – hacka därefter tomaten fint. Hacka vitlöken.
Halvera avokadon och mosa ner i en skål.
Vänd ner de resterande ingredienserna. Pressa i limejuicen och rör ihop.
Smaka av med salt och peppar.
Tips! Innan servering; droppa limejuice över tacosen och toppa med finsnittad spetskål, creme fraiche, chilidressing och cashewnötter.
Artiklar från receptet | Fler recept
Hållbara Val
584177, COLDWATER, Marocko
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
Hållbara Val
584201, Coldwater United Seafood, Marocko
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
Vi rekommenderar
Recept
Blinier med räkor och örter
Blinier fungerar utmärkt som snacks eller förrätt och kan göras på många olika sätt. Dessa blinier är toppade med en härlig räksallad fylld med färska örter och grön sparris. De små blinierna går utmärkt att frysa in, för att tina och värma uppvid ett senare tillfälle.