Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Blinier fungerar utmärkt som snacks eller förrätt och kan göras på många olika sätt. Dessa blinier är toppade med en härlig räksallad fylld med färska örter och grön sparris. De små blinierna går utmärkt att frysa in, för att tina och värma uppvid ett senare tillfälle.
Ingredienser
Receptet ger: 20 blinier
Blinier
200 g vetemjöl
2 tsk bakpulver
lite salt
4 ägg
1 liter mjölk
smör till stekning
Räksallad
4 dl creme fraiche, 18 %
8 msk majonnäs
400 g handskalade räkor
2 knippe grön sparris
2 knippe dill
2 purjolök
4 salladslök
saft från 1 citron
1 rödlök
Tillagning
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en skål.
Vispa i äggen och vispa därefter i mjölken lite i taget.
Värm en stekpanna med en klick smör och stek de små blinierna. Använd en matsked till att klicka ut smeten till små runda blinier.
Räksallad
Låt sparrisen koka i 1-2 minuter. Skölj dem därefter i kallt vatten och låt svalna. Skär dem i små bitar. Skär salladslöken i små bitar. Hacka purjolök och dill.
Skölj räkorna i kallt vatten och låt dem rinna av.
Blanda creme fraiche och majonnäs, rör i sparris, dill, purjolök och salladslök. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.
Vänd ner räkorna strax före servering eftersom räkorna annars lätt kan göra ”röran” lite vattnig. Servera de små blinierna med en klick räksallad, lite finhackad rödlök, några räkor till dekoration och en liten dillkvist.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.