Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Ugnsbakade svarta bananer med lakritsglass

Recept skrivet av
Elisabeth Johansson
Grillade bananer med glass är en klassisk dessert. I Elisabeth Johanssons version av rätten serveras bananerna riktigt svarta med egengjord krämig lakritsglass och lakritssirap.

Ingredienser

Lakritsglass ca 1 liter

  • 1 vaniljstång
  • 2 msk lakritspulver
  • 4 dl mjölk
  • 3 dl vispgrädde
  • 6 äggulor
  • 2 dl strösocker

Svarta bananer

  • 10 bananer
  • 150 g mörk choklad (56-64% kakao)

Lakritssirap ca 1 ½ dl färdig sirap

  • 2 msk vatten
  • 1 msk lakritsgranulat
  • 1 ½ dl mörk sirap
  • 3-4 droppar saltlakritsarom eller anisdroppar
  • ev. några droppar svart hushållsfärg
Inspiration

Mångsidig, smaksäker och kreativ!

Elisabeth Johansson är en etablerad och välkänd profil i restaurangvärlden. Hon började som konditor och kallskänka men är idag frilansande matkonsult, det passar henne perfekt!
Inspiration

Haka på trenden med Clean Eating

Att laga mat utan gluten och mjölkprodukter är lätt, fräscht och fantastiskt gott! Vi tog hjälp av Elisabeth Johansson och lät henne ge förslag på enkla och nyttiga rätter som både vuxna och barn gillar.

Tillagning

Lakritsglass

  1. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
  2. Koka upp mjölk, grädde, vaniljfrön och lakritsen i en tjockbottnad kastrull. Dra sedan av kastrullen från plattan.
  3. Vispa upp äggulor och socker till ett luftigt skum.
  4. Häll i den varma gräddmjölken och vispa ihop till en jämn smet.
  5. Häll tillbaka smeten i kastrullen och sjud till 85 ° eller tills det börjar tjockna. Vispa under tiden.
  6. Sila smeten och kyl ner den. Plasta in bunken.
  7. Låt stå i kylen över natten.
  8. Kör glassen i glassmaskin.

Ugnsbakade svarta bananer

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skär upp bananerna på längden i böjen.
  3. Bryt chokladen i bitar och lägg i skåran.
  4. Ställ bananerna på ett galler och sätt in dem mitt i ugnen i 10-12 minuter tills de blivit riktigt svarta och chokladen smält.

Lakritssirap

  1. Häll vattnet i en kastrull och lös upp lakritsgranulatet i.
  2. Häll i sirapen, koka upp och låt koka ett par minuter.
  3. Tillsätt saltlakrits och ev. färg.
  4. Låt sirapen svalna och häll upp den på en liten flaska.

Inspiration

Mångsidig, smaksäker och kreativ!

Elisabeth Johansson är en etablerad och välkänd profil i restaurangvärlden. Hon började som konditor och kallskänka men är idag frilansande matkonsult, det passar henne perfekt!
Inspiration

Haka på trenden med Clean Eating

Att laga mat utan gluten och mjölkprodukter är lätt, fräscht och fantastiskt gott! Vi tog hjälp av Elisabeth Johansson och lät henne ge förslag på enkla och nyttiga rätter som både vuxna och barn gillar.

Artiklar ur receptet

simpleimage
441436 - KUNG MARKATTA - Iran - Torrt
0,00 kr {{jmfprisString}} / KG
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}
simpleimage
163717 - WERNERS - Franska Polynesien - Torrt
0,00 kr {{jmfprisString}} / KG
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}
simpleimage
233346 - SKÅNEMEJERIER - Sverige - Kylt
0,00 kr {{jmfprisString}} / L
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}
simpleimage
126235 - BANANKOMPANIET - Ecuador - Kylt
0,00 kr {{jmfprisString}} / KG
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}
Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader